Är du debuterande författare eller har ni aktuella debutanter på ert förlag? Läs mer här om hur du gör för att skicka in och vilka kriterier som gäller.

Vår definition av debutant: En författare kan debutera två gånger i sitt liv: som skönlitterär och som facklitterär författare.

Här hittar du de senaste debutantporträtten.

Debutanterna i bokstavsordning (förnamn)

Nilo Khanshan Wörner debuterar med Knäckis och det stora plasket

Att få känna belåtenhet över sig själv är en känsla jag vill att alla barn ska få uppleva under sin uppväxt. Saknaden av den känslan inför mina utmaningar som barn och tidvis även i vuxen ålder gjorde så att jag ofta använde pennan i min hand för att förstå världen omkring mig.

Nina Gildert debuterar med Skräcknoveller

Jag heter Nina Gildert och är 51 år och den 6 februari 2024 debuterar jag med sju av mina skräcknoveller. Jag kommer från Vetlanda där jag arbetar som vårdadministratör på vårdcentralen Bra Liv.

Oliver Elm debuterar med barnbok om ilska

Född och uppväxt i Lund, men nu göteborgare sedan 2014. Jag har länge arbetat inom dataspelsindustrin där jag skapar bild och berättelser för alla möjliga spännande världar.

Olivia Iliasdottir debuterar med ung vuxen-roman

Jag har alltid föredragit det skrivna ordet. I skolan dök jag ner i läroböckerna, men räckte aldrig upp handen. Läste Harry Potter, Vargbröder och Fem-böckerna mer än vad jag träffade kompisar på fritiden.

Olof Eneroth debuterar med Kugg och den upptagna dagen

Att teckna och berätta historier har varit intressen som har funnits med mig nästan så länge jag kan minnas. Även i tider när jag har fokuserat på studier i helt orelaterade ämnen så har jag alltid haft något eget projekt i bakgrunden på fritiden där jag har kunnat ge uttryck för min kreativitet.

Örjan Åkermark debuterar med Lögnen

Som 57-årig, hårt strokedrabbat beteendevetare och dramatiker  bestämde jag mig för att med hjälp av hundvalpen Sirpa, massor av envishet och drygt 300 tomma blad  ta mig an min rehabliteringsresa!

Per Rune Nilsson debuterar med Syndaren

Per Rune Nilsson heter jag och är född och uppvuxen i Arvidsjaur, Norrbotten. Efter värnplikt vid Arméns Fallskärmsjägarskola i Karlsborg och ett par år i restaurangbranschen så sökte jag mig till slut till polisen.

Per Törnqvist debuterar med Lika Olika

Min bakgrund är inom scenkonsten. Jag gick ut Scenskolan 1991 och har arbetat som skådespelare, dramatiker och regissör. När såpoperorna var populära, så regisserade jag ett stort antal avsnitt av ”Vita Lögner”

Pernilla Elmquist debuterar med Hel och ren

Jag heter Pernilla Elmquist, 60 år och har haft ett spännande liv som fotomodell, journalist med uppdrag för vecko-och-dagspress. Utbildade mig till manusförfattare på Hollywood Script Writing Institut och regisserade kortfilmen Ester.

Pernilla Morris debuterar med Du är en drake

I vuxen ålder, ganska plötsligt, uppenbarades ett gammalt barndomstrauma för mig. Det hade varit begravt långt ner bortom mitt medvetande. Jag kräktes, grät och skrattade på samma gång.

Peter Kvist debuterar med lekfull bilderbok

Jag har egentligen haft författarambitioner hela mitt liv, men verkliga och inbillade hinder har alltid kommit i vägen för skrivandet. Det var först när jag fick barn – under de där evighetslånga läggningarna där bilderbok efter bilderbok följdes av många långa minuter ihoptryckt i en alltför kort barnsäng,

Peter Stålhammar debuterar med Pumpakungen

Mitt namn är Peter Stålhammar och jag bor i Getebol strax utanför Säffle. Jag är en fantasifull ingenjör som alltid vill lösa nya problem och har ett konstant behov av att bygga saker.

Peter Sundberg debuterar med roman om förbjuden kärlek

Att jag skulle skriva var länge självklart, detta fram till att jag snubblade över en kvällskurs i hur man gör radio. Kärleken var omedelbar. Efter mer än ett decennium i radiostudion och med hundratals timmar direktsänd radio började dock suget efter att återigen få utrycka mig i skrift skapa ett så pass starkt sug att jag anmälde mig till en kvällskurs på Skrivarakademien.

Petra Mårtensson debuterar med barnboken Hemligheten

Jag minns när jag var liten och tillbringade somrarna och vintrarna med tjocka släkten i vår skånelänga på Österlen, ofta gjorde vi saker tillsammans barn och vuxna såsom att åka längdskidor när permafrosten lagt sig i de snö och istappsklädda trollskogarna.

Petra Nyberg debuterar med en historisk true crimeroman

I mitt skrivande kombinerar jag min fäbless för historia med att skildra spännande människoöden. Jag arbetar som arkivarie vid Riksarkivet i Lund och i arkiven har jag mött många verkliga berättelser som inspirerat mig att skriva och att dela med mig av dem.