Mats Andrés Björkman. Foto: Richard Björkman

Mats Andrés Björkman debuterar med sann historisk roman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Spanien har alltid varit min stora passion och större delen av mitt liv har jag ägnat mig åt att förmedla landets fantastiska kultur och aktualitet för skandinaver. Det har jag kunnat göra tack vare att jag är född och uppväxt i Spanien.

Sedan nära 30 år arbetar jag som journalist och driver från Marbella den ledande svenska tidningen i Spanien, Sydkusten. Jag följer allt som händer i landet i realtid.

Beslutet att ge ut en historisk roman baserad på verkliga händelser var på inget sätt planerat, utan kom över mig genom en rad osannolika tillfälligheter som passade mig som handen i handsken. Jag blev nämligen själv indragen i förvecklingarna som beskrivs i boken, som berör två svenska konstnärer som anlände till Granada för exakt hundra år sedan, våren 1922.

Min förhoppning är att romanen inte bara ska fängsla läsaren och förmedla intressanta kunskaper om Spanien, utan även locka till att resa och uppleva mer av detta fängslande land. Med andra ord, vad jag alltid har jobbat på.

Fem veckor i Granada

Fem veckor i Granada

I början på 1900-talet skakas Spanien av krig och nationell depression, men landet genomgår också en unik kulturell blomstring. Då anländer det nyförlovade konstnärsparet Sigge Jernmark och Ninni Billing till den legendomspunna staden Granada. Där njuter de av tiden tillsammans och av kärleken. Läs mer »

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.