Mats Andrés Björkman debuterar med sann historisk roman

Mats Andrés Björkman. Foto: Richard Björkman

Spanien har alltid varit min stora passion och större delen av mitt liv har jag ägnat mig åt att förmedla landets fantastiska kultur och aktualitet för skandinaver. Det har jag kunnat göra tack vare att jag är född och uppväxt i Spanien.

Sedan nära 30 år arbetar jag som journalist och driver från Marbella den ledande svenska tidningen i Spanien, Sydkusten. Jag följer allt som händer i landet i realtid.

Beslutet att ge ut en historisk roman baserad på verkliga händelser var på inget sätt planerat, utan kom över mig genom en rad osannolika tillfälligheter som passade mig som handen i handsken. Jag blev nämligen själv indragen i förvecklingarna som beskrivs i boken, som berör två svenska konstnärer som anlände till Granada för exakt hundra år sedan, våren 1922.

Min förhoppning är att romanen inte bara ska fängsla läsaren och förmedla intressanta kunskaper om Spanien, utan även locka till att resa och uppleva mer av detta fängslande land. Med andra ord, vad jag alltid har jobbat på.

Fem veckor i Granada

Fem veckor i Granada

I början på 1900-talet skakas Spanien av krig och nationell depression, men landet genomgår också en unik kulturell blomstring. Då anländer det nyförlovade konstnärsparet Sigge Jernmark och Ninni Billing till den legendomspunna staden Granada. Där njuter de av tiden tillsammans och av kärleken. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL