Monica Jonsson debuterar med Ödesbestämda

Monica Jonsson. Foto Patricia Thern

Min barndom präglades av en känsla av att ha blivit separerad från en tvillingsjäl i livet innan, så min storasyster fick mig att börja läsa Francine Pascals bokserie när jag var nio. Vi plöjde och växlade ungdomsromaner och min fascination för mysterier fick mig snart att gå över till de hundratals Kitty-böcker skrivna under pseudonym. Bokrecensioner var högstadiets höjdpunkter och på litteraturlektionerna i gymnasiet imiterade vi de största författarna, som Kafka och Shakespeare. Läraren undrade hur jag lärt mig stavning, grammatik och interpunktion men för mig var det inga konstigheter – sådant sätter sig i ryggmärgen om man läser mycket, precis som när en förälder introducerar en sport eller ett instrument tidigt. Men allt började långt innan; favoritsysselsättningen var högläsning i kuddrummet på dagis och därefter i klassrummet, medan jag fortfarande berättade historier via teckningar. Jag var förtrollad av Astrid Lindgren, och har nog alltid vetat att jag skulle bli författare en dag.

Ödesbestämda

Ödesbestämda

MADISON är en före detta barnskådespelare som vuxit upp under skakiga omständigheter. Hon har gått vilse i livet och uppsöker mediumet Jenny i hopp om vägledning. Jenny förbereder henne på stora förändringar; kort därefter är ingenting längre som vanligt. Madison flyter fram, tycks få svar på sina existentiella frågor och det känns som att hon drömmer i vaket tillstånd. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.