Boktugg hjälper dig att nå bokälskare

Media säljer traditionellt annonsplats, oavsett om det är på papper eller skärm. Boktugg säljer möjligheter. Varje månad kommer det närmare tusen nya böcker på svenska som alla slåss om uppmärksamheten. Förlag och författare vill nå ut till dem som köper böcker (läsare, företag, bibliotek och skolor) och de som säljer böcker (bokhandlar, nätbokhandlar och prenumerationstjänster). Alla dessa grupper finns bland Boktuggs läsare. Vilket innebär att du kan marknadsföra dig här för att nå dem. De pengar vi får in kan vi sedan investera i ännu fler artiklar och därigenom locka ännu fler läsare. Win-win.

Så vad kostar det? På Boktugg går det att sätta ihop en liten kampanj för att marknadsföra en bok, en författarfestival, ett förlag, en konferens eller vad man nu vill sälja till bokälskare med även med en liten budget på 300 kronor för en bannerkampanj! Eller för att nå fler, välja en sponsrad artikel eller större banner från 2500 kronor och uppåt. Eller fria platsannonser som Insider-prenumerant.

165000
unika besökare per månad på Boktugg.se (januari 2022)
8000
prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev (januari 2022)

ANNONSMENY

Recept på en bra kampanj

Sponsrade artiklar (native)

1. LITEN

 • Annonsmärkt artikel
 • Textlängd max 1500 tecken (1)
 • Bild 1200 x 628 pixlar (2)
 • Rubrik + miniatyrbild 10 000  exponeringar (3)
 • Beräknat antal läsare 300-1 500 för artikel. Räckvidd 7 500 personer.
 • Bokfakta med köplänkar (4)

2900

2. MELLAN

 • Annonsmärkt artikel
 • Textlängd max 2500 tecken (1)
 • Bild 1200 x 628 pixlar (2)
 • Rubrik + miniatyrbild 20 000  exponeringar (3)
 • Beräknat antal läsare 500-2 500 för artikel. Räckvidd 12 000 personer.
 • Bokfakta med köplänkar (4)

4900

3. STOR

 • Annonsmärkt artikel
 • Textlängd max 3500 tecken (1)
 • Bild 1200 x 628 pixlar (2)
 • Rubrik + miniatyrbild 35 000  exponeringar (3)
 • Beräknat antal läsare 700-3 500 för artikel. Räckvidd 25 000 personer.
 • Bokfakta med köplänkar (4)

5900

TILLVAL

4. COPYWRITING

Vill du ha hjälp att skriva texten till din sponsrade artikel? Vi har ett nätverk av duktiga skribenter som brinner för böcker. Vi intervjuar författare (eller annan person) och skriver en artikel som godkänns före publicering.

2500

5. ARTIKEL I NYHETSBREV

Öka räckvidden på din sponsrade artikel genom att publicera den i vårt nyhetsbrev som når tusentals läsare varje vecka. De första 1000 tecknen syns i nyhetsbrevet, därefter länk för att läsa hela artikeln på sajten.

3000

ALTERNATIV

6. TOPPBANNER

 • Desktop 980 x 300 pixlar
 • Mobil 320 x 320 pixlar
 • Visas överst på alla sidor på sajten
 • Boka 10-70 procent av antalet totala exponeringar under 30 dagar (5)
 • Statisk eller animerad GIF/JPG, max vikt 500 Kb (desktop) resp 300 Kb (mobil)
 • Länk till valfri URL

5000

Prisexempel för 10 % av visningarna under 30 dagar. Möjlighet till rabatt vid avtal på 3-12 månader.

7. SIDOBANNER ÖVRE

 • Desktop 300  x 600 pixlar
 • Mobil 320 x 320 pixlar
 • Visas i sidospalten på sajten för besökare på dator, visas inne i artiklar på mobilen
 • Boka 10-70 procent av antalet totala exponeringar under 30 dagar (5)
 • Statisk eller animerad GIF/JPG, max vikt 300 Kb (desktop) resp 250 Kb (mobil)
 • Länk till valfri URL

3000

Prisexempel för 10 % av visningarna under 30 dagar. Möjlighet till rabatt vid avtal på 3-12 månader.

8. SIDOBANNER MITT

 • Desktop 300  x 600 pixlar
 • Mobil 320 x 320 pixlar
 • Visas i sidospalten på sajten för besökare på dator, visas inne i artiklar på mobilen
 • Boka 10-70 procent av antalet totala exponeringar under 30 dagar (5)
 • Statisk eller animerad GIF/JPG, max vikt 300 Kb (desktop) resp 250 Kb (mobil)

2500

Prisexempel för 10 % av visningarna under 30 dagar. Möjlighet till rabatt vid avtal på 3-12 månader.

9. NYHETSBREV SPONSOR

 • Sponsra vårt arbete med nyhetsbrevet
 • Presentera företag och produkt med en logga (120×50 px) och en kort text (200 tkn) samt länk till valfri landningssida.

5000

Publicering under vinjett Sponsorer i alla utgåvor av nyhetsbrevet under 30 dagar. Möjlighet till rabatt vid avtal på 6-12 månader.

Alla annonspriser anges exkl moms i SEK. Faktureras före publicering.

Alla bildmått i pixlar anges som bredd x höjd. Annonsmaterial ska levereras färdigt för publicering om annonsören ej beställt tilläggstjänst (ex copywriting).

(1) textlängd inkl mellanslag

(2) bildformat JPG/GIF, optimerad för webb maxvikt 150 Kb, mått i pixlar anges som bredd x höjd

(3) Rubrik plus miniatyrbild visas på startsidan, kring artiklar mm på sajten, alternerar med andra sponsrade artiklar, under 1-6 månader, mest frekvent första 30 dagar efter publicering, länkad till artikeln. 

(4) Böcker med ISBN som finns i Bokinfos databas skapar vi automatiskt bokfakta med köplänkar. För böcker som inte finns i Bokinfo eller för andra produkter och tjänster gör vi textlänkar. Du kan även välja att länka till egen webbshop, hemsida eller landningssida. Alla utgående länkar är ’no-follow’ alternativt ’sponsored’ i enlighet med reklamregler.

(5) Exakt antal bannervisningar som kan genereras per position under 30 dagar varierar. Du bokar en viss andel av det totala antalet visningar av bannerplaceringen. Om du bokar 20 % visas din banner ca var femte gång, om du bokar 50 % blir det varannan gång. Toppbanner genererar totalt sett flest visningar av de tre positionerna.

Vi förbehåller oss rätten att inte publicera sponsrade artiklar som vi finner olämpliga eller som bryter mot lagar. I dessa fall annuleras beställningen utan kostnad för annonsören.

För bokning och mer information kontakta sales@boktugg.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickas Boktuggs nyhetsbrev och vårt Boktipsbrev ut till över  10 000 personer. Det är folk som jobbar i bokbranschen (på förlag, i bokhandel, på bibliotek samt författare och frilansare) och storläsare (en hel del lärare och journalister) av böcker. Kort sagt – en perfekt målgrupp om man ska marknadsföra böcker eller litterära evenemang.

För maximal räckvidd och effekt arbetar vi här med sponsrade länkar där du kan presentera företag och produkt med en logga och en kort text (200 tkn) samt länk till valfri landningssida. Prisexempel: 5 000 kr/månad.

Kontakta sales@boktugg.se

Små kampanjer fr 240 kr

Varje månad besöker mellan 150 000 och 200 000 personer Boktugg.se för att läsa om böcker och bokbranschen. Du kan nå dem med dina budskap via en banner.
 
Vi erbjuder dels annonsytor med premiumplacering (se ovan) för större kampanjer som bokas på månadsbasis från 2500 kr. Kontakta sales@boktugg.se för mer information.
 

Som prenumerant på Boktugg Insider kan du köpa bannerannonser i lösvikt. Det är annonser insprängda efter artiklar på sajten med måtten 300 x 250 pixlar.

Vi säljer bara dessa bannerplatser till prenumeranter och du betalar från 24 kr* + moms per tusen visningar av din banner (CPM).

Minsta kampanjbudget är 240 kr (300 kr inkl moms). Prisexempel: 10 000 annonsvisningar för 240 kr + moms.

Storlek: 300 x 250 pixlar
Format:
JPG eller GIF (optimerad för webb, max filstorlek 150 Kb)

Sponsrade artiklar från 2900 kr

Sponsrade annonsmärkta artiklar, även kallat native advertising, som ändå har ett läsvärde. Läs mer om begreppet och hur vi jobbar med det här.

De tre nivåerna skiljer sig åt genom hur mycket text som ryms. Är du bra på att formulera dig kort kanske du inte behöver så mycket utrymme och väljer BAS? Eller så vill du göra en mer djuplodande artikel och väljer EXTRA.

Du levererar alltid en bra press- eller produktbild i liggande format (ska passa in på 1200×628 pixlar bredd x höjd). 

Skriva själv eller anlita Boktugg? Kanske har ni en duktig skribent in-house eller en duktig frilansskribent? Använd dem. Annars kan ni anlita Boktugg för att låta en av våra skribenter intervjua författare eller annan person och skriva en artikel som godkänns av er. Det kostar 2500 kr + moms, oavsett paketnivå.

Artikeln blir tydligt annonsmärkt (”sponsrat innehåll”) så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg. Alla utgående länkar är ’no-follow’ alternativt ’sponsored’ i enlighet med reklamregler.

I slutet av artikeln placerar vi en faktaruta om en eller flera böcker (eller om din tjänst/produkt) inklusive köplänkar till nätbokhandlarna. Har författaren skrivit flera böcker kan vi lista även dessa på ett snyggt sätt. Finns titeln/titlarna i Bokinfo kan vi hämta omslagsbild och skapa länkar automatiskt via vår databas. Länkar till streamingtjänster måste vi lägga in manuellt.

Marknadspaket kan även användas för att marknadsföra ett förlag, en författarfestival, bokmässa, bokhandel osv. Men för att fungera för både dig och oss så måste en native-artikel vara relevant för våra läsare. Bokälskarna. Exempel: här hittar du några aktuella sponsrade artiklar.

För att kunna köpa sponsrade artiklar krävs att du är Insider-prenumerant. Om du inte redan är det så kan du beställa det på samma gång. Jobbar du på förlag eller är egenutgivare är det en självklarhet för att få både kunskap via bland annat Analysbrevet och andra artiklar under vår branschsektion.

Alla priser exklusive moms. Beställare står för bilder banners (tips: designa banners online med Canva eller Book Brush). Beställare levererar färdig korrekturläst text med max längd beroende på paket. Som tilläggstjänst (2500 kr + moms) kan Boktugg tillhandahålla en skribent som intervjuar författare och skriver nativeartikeln som godkänns av beställare. 

Fria platsannonser - för Insiders

Att rekrytera är för de flesta förlag ett av de svåraste och viktigaste besluten. Att anställa någon är en investering och därför är ett stort urval av kandidater är ett bra första steg. Nå ut till människor på Sveriges största sajt för bokentusiaster, förlagsmänniskor, säljare, bibliotekarier och författare så får du ett bättre urval och gör en bättre rekrytering.

Platsannons utan kostnad för de som tecknar Insider helårsprenumeration (5+ anv)
(ord pris 4500 kr exkl moms)

– Platsannons (egen sida för annonsen, publiceras under max 30 dagar)
– Länk i högerspalt i artiklar på boktugg.se
– Länk på startsidan på boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev under tiden annonsen är aktiv

Helårsprenumeration Boktugg Insider inkl 5 användare 12 månader – 1399 kr (inkl moms). 

Exempel på en platsannons, givetvis annonsmärkt. I högerspalten listas aktuella lediga jobb liksom i nyhetsbrevet varje vecka. Du når kort sagt ”alla” som vill jobba i bokbranschen.

5 skäl att annonsera via Boktugg

1. Du når bokhandel, bibliotek, skolor och media: 20 procent av läsarna jobbar antingen i bokhandel eller på bibliotek. Bland läsarna finns även ett par hundra kulturintresserade journalister.

2. Vi har hängivna läsare: Sex av tio läsare besöker Boktugg.se varje vecka. En av fem läsare är inne på sajten dagligen eller flera gånger i veckan.

3. Du når flitiga bokläsare: Fyra av tio läsare läser minst en bok i veckan. 86 procent läser minst två böcker i månaden. 14 procent läser mer än åtta böcker i månaden. Och en av fyra har köpt en bok efter att ha läst om den på Boktugg.

4. Du når Storytels (och andra streamingtjänsters) kunder: 36 procent av läsarna abonnerar på en streamingtjänst (exempelvis Storytel, Bookbeat, Nextory, Bookbeat).

5. Du når författare och skrivande människor: 7 procent av Boktuggs läsare är författare på heltid och ytterligare 25 procent skriver på deltid eller på hobbynivå.

Dessutom: 74 procent av läsarna älskar Boktugg*.

Källa: Läsarundersökning bland 6000 prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev i mars 2020.
* Frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Boktugg till en vän, på en skala 1-10” gav i snitt 7,4 poäng.