Boktugg hjälper dig att nå bokälskare

Media säljer traditionellt annonsplats, oavsett om det är på papper eller skärm. Boktugg säljer möjligheter. Varje månad kommer det närmare tusen nya böcker på svenska som alla slåss om uppmärksamheten. Förlag och författare vill nå ut till dem som köper böcker (läsare, företag, kommuner) och de som säljer böcker (bokhandlar, nätbokhandlar och prenumerationstjänster). Alla dessa grupper finns bland Boktuggs läsare. Vilket innebär att du kan marknadsföra dig här för att nå dem. De pengar vi får in kan vi sedan investera i ännu fler artiklar och därigenom locka ännu fler läsare. Win-win.

Så vad kostar det? På Boktugg går det att sätta ihop en liten kampanj för att marknadsföra en bok, en författarfestival, ett förlag, en konferens eller vad man nu vill sälja till bokälskare för så lite som 175 kronor! Eller för att nå fler, välja ett marknadspaket för 4900 kronor och uppåt.

102000
unika besökare per månad på Boktugg.se (april 2021)
1901
prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev (maj 2020)

Marknadsför dig på Boktugg

- priser från 175 kronor​

Marknadspaket från 4900 kr

Det ska vara enkelt att marknadsföra sin bok. Därför har vi plockat ihop tre riktigt bra paket som kombinerar en sponsrad artikel med banners och exponering i nyhetsbrevet för att nå så många läsare som möjligt, maximera räckvidden helt enkelt. 

Sponsrade annonsmärkta artiklar om böcker och debutanter, även kallat native advertising, som ändå har ett läsvärde. Läs mer om begreppet och hur vi jobbar med det här.

Vi intervjuar författare eller förläggare och skriver en artikel, ni ordnar en bra pressbild och godkänner före publicering. Artikeln blir tydligt annonsmärkt (”sponsrat innehåll”) så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg.

I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta om boken inklusive köplänkar till nätbokhandlarna. Har författaren skrivit flera böcker kan vi lista även dessa på ett snyggt sätt.

Marknadspaket kan även användas för att marknadsföra ett förlag, en författarfestival, bokmässa, bokhandel osv. Men för att fungera för både dig och oss så måste en native-artikel vara relevant för våra läsare. Bokälskarna. Exempel: här hittar du några aktuella sponsrade artiklar.

Jobbar du på förlag eller är egenutgivare ska du genast skaffa Boktugg Insider för att få både kunskap via bland annat Analysbrevet och dessutom rabatterade annonspriser.

BAS
6500
(Insider-pris* 4900 kr)
 
Native-artikel (vi intervjuar författaren)
Minst 10.000 bannervisningar på sajten
Minst 1000 bannervisningar i nyhetsbrev
Beräknat 500-2500 läsare av artikel
Garanterad räckvidd 7.500 personer
 
PLUS
7500
(Insider-pris* 5900 kr)
 
Native-artikel (vi intervjuar författaren)
Minst 20.000 bannervisningar på sajt
Minst 2000 bannervisningar i nyhetsbrev
Beräknat 1000-3500 läsare av artikel
Garanterad räckvidd 12.000 personer
 
EXTRA
9500
(Insider-pris* 7900 kr)
 
Native-artikel (vi intervjuar författaren)
Minst 35.000 bannersvisningar
Minst 3000 bannervisningar i nyhetsbrev
Beräknat 1500-5500 läsare av artikel
Garanterad räckvidd 15.000 personer
 

Alla priser exklusive moms. Förlag/författare står för bilder. Boktuggs skribent intervjuar författare och skriver nativeartikeln som godkänns av förlag/författare.

* Businesspris är det pris som prenumeranter på Boktugg Insider betalar.

Magasinet från 995 kr/sida

Vårt mål är att samla alla svenska förlags utgivning i en katalog inför varje månad. Vi tar med alla böcker, men de förlag som vill att deras böcker ska synas lite extra köper annonsutrymme. Genom att pressa priset på annonserna och samtidigt se till att den digitala katalogen når ut till återförsäljare, bibliotek och läsare vill vi erbjuda förlagen ett nytt sätt att nå ut med sina titlar.

Ett nummer av Magasinet Boktugg når i genomsnitt över 10 000 läsare under de två första månaderna efter utgivning.

Annonspriser, exempel:

  • Helsida 3290 kr (följande sidor 1590 kr/st)
  • Insider-pris, helsida 1990 kr (följ. 1190 kr/st)
  • Insider-pris helårsavtal: helsida 995 kr/sida
* Abonnenter på Boktugg Insider har rabatt på annonsering. Angivna priser är exkl moms.
 
Annonsmaterial: högupplöst pdf, mått 170 x 240 mm.

Exempel på ett nummer av Magasinet Boktugg.
Du hittar senaste utgåvan och tidigare här.

Bannerkampanj från 500 kr

Med en stor andel läsare och användare med intresse för böcker och litteratur är Boktugg.se en verkligt bra plats att annonsera för nyutgivna böcker, kataloger, debuterande författare m.m. Det är dessutom enkelt, vi arbetar med två storlekar som utgår ifrån samma originalbanner (660 x 550 pixlar).

CPM – pris per tusen (1000) visningar: 
79 kr CPM (varav 25% moms 15,80 kr) 
lägsta orderbelopp 500 kr (varav 25% moms 100 kr).

Insider-pris från 29 kr per tusen visningar.

Storlek: 660 x 550 pixlar
Format:
JPG eller GIF (optimerad för webb, max filstorlek 400 Kb)

Banner i nyhetsbrev - från 500 kr

Varje vecka skickas Boktuggs nyhetsbrev ut till fler än 7000 personer. Det är folk som jobbar i bokbranschen (på förlag, i bokhandel, på bibliotek samt författare och frilansare) och storläsare (en hel del lärare och journalister) av böcker. Kort sagt – en perfekt målgrupp om man ska marknadsföra böcker eller litterära evenemang.

Vi använder samma bannerstorlek i nyhetsbrevet som på sajten (660×550 pixlar) och du betalar endast för öppnade brev = visade banners.

Nyhet! CPM – pris per tusen (1000) visningar: 
500 kr (= 625 kr inkl moms 25%)

Platsannons från 0 kr

Att rekrytera är för de flesta förlag ett av de svåraste och viktigaste besluten. Att anställa någon är en investering och därför är ett stort urval av kandidater är ett bra första steg. Nå ut till människor på Sveriges största sajt för bokentusiaster, förlagsmänniskor, säljare, bibliotekarier och författare så får du ett bättre urval och gör en bättre rekrytering.

Platsannons paketpris 2500 SEK
(exkl moms, Insider-pris* 0 kr)

– Platsannons (egen sida för annonsen, publiceras under max 8 veckor)
– Länk i högerspalt i artiklar på boktugg.se
– Länk på startsidan på boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev under tiden annonsen är aktiv

* Som abonnent på Boktugg Insider ingår två eller flera platsannonser utan kostnad varje år.
Skaffa Boktugg Insider idag. 

Exempel på en platsannons, givetvis annonsmärkt. I högerspalten listas aktuella lediga jobb liksom i nyhetsbrevet varje vecka. Du når kort sagt ”alla” som vill jobba i bokbranschen.

5 skäl att annonsera via Boktugg

1. Du når bokhandel, bibliotek, skolor och media: 20 procent av läsarna jobbar antingen i bokhandel eller på bibliotek. Bland läsarna finns även ett par hundra kulturintresserade journalister.

2. Vi har hängivna läsare: Sex av tio läsare besöker Boktugg.se varje vecka. En av fem läsare är inne på sajten dagligen eller flera gånger i veckan.

3. Du når flitiga bokläsare: Fyra av tio läsare läser minst en bok i veckan. 86 procent läser minst två böcker i månaden. 14 procent läser mer än åtta böcker i månaden. Och en av fyra har köpt en bok efter att ha läst om den på Boktugg.

4. Du når Storytels (och andra streamingtjänsters) kunder: 36 procent av läsarna abonnerar på en streamingtjänst (exempelvis Storytel, Bookbeat, Nextory, Bookbeat).

5. Du når författare och skrivande människor: 7 procent av Boktuggs läsare är författare på heltid och ytterligare 25 procent skriver på deltid eller på hobbynivå.

Dessutom: 74 procent av läsarna älskar Boktugg*.

Källa: Läsarundersökning bland 6000 prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev i mars 2020.
* Frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Boktugg till en vän, på en skala 1-10” gav i snitt 7,4 poäng.