Annonsera på Boktugg

Boktugg är en av Sveriges största sajter för bokälskare. Här möts branschfolk (författare, förlag, bokhandlare och andra återförsäljare, agenter, distributörer, bibliotekarier, journalister) och vanliga läsare. Varje månad har vi mellan 150 000 och 200 000 unika besökare. Vi har en databas med fakta om tusentals författare och flera hundra tusen böcker (främst på svenska). Över 9000 personer prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev. Dessutom har vi en betalprenumeration för dem som vill gå på djupet, Insider med Analysbrevet. Men 99 av 100 artiklar på Boktugg ligger utanför betalväggen.

Du som vill nå våra läsare kan marknadsföra dig genom att bli sponsor eller köpa ett dedikerat utskick till prenumeranterna på vårt nyhetsbrev. Läs noga nedan. Har du frågor (som du inte finner svar på nedan) eller vill göra en bokning så mejlar du oss på sales@boktugg.se 

Sponsra och/eller annonsera

Boktugg har en liten och slimmad organisation. Därför har vi valt att fokusera på ett begränsat antal alternativ för annonsörer.

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. Alla priser är exkl moms (25 %).

Annonsprislistan är uppdaterad 2023-04-20

1. Sponsorskap

Alla företag och organisationer som stöttar Boktugg ekonomiskt gör det möjligt för oss att driva den här sajten. Vi har försökt göra det så enkelt som möjligt och därför har vi bara tre sponsornivåer:

  • Basic 200 kr/mån
  • Premium 1 000 kr/mån
  • Super-Premium från 1500 kr/mån

Alla sponsorer exponeras på vår sponsorsida och i varje nyhetsbrevsutskick. Basic ger en textlänk medan Premium innebär både en logga samt en egen presentationssida på sajten. För Super-Premium skräddarsyr vi upplägget och inkluderar exempelvis ett dedikerat utskick via epost till alla prenumeranter (ord pris 15 000 kr – se nedan) eller publicering av pressreleaser

Sponsoravtal tecknas på minst 6 månader men är i övrigt väldigt flexibla.

Läs mer om hur du blir sponsor här.

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

2. Dedikerat Nyhetsbrev

Presentera din bok eller tjänst i ett helt eget extra nyhetsbrev som skickas ut till alla prenumeranter. Du lämnar färdigt material i form av text och bild, vi sätter ihop och skickar ut. Du når över 9000 personer i och runt bokbranschen. Här är ett tidigare exempel.
Pris: 15 000 kr/utskick

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

Beställning

För bokning – skicka mejl till sales@boktugg.se

Observera att moms tillkommer med 25 % på priserna ovan.

Längre ner på sidan hittar du svar på vanliga frågor. 

Vanliga frågor

Räckvidd

Hur många ser min logga som sponsor?

Sponsorloggor visas på nästan alla artiklar, både för besökare via dator (desktop/laptop) och mobil/tablets. Loggorna alternerar så att alla får lika många visningar under en månad. Antalet sidvisningar och därmed exponeringar av loggor varierar från månad till månad. Uppskattningsvis 8 000 personer nås av din logga som premiumsponsor under en genomsnittlig månad. Räknat över flera månader blir antalet betydligt fler men framför allt upprepas loggan för trogna läsare av Boktugg.

Hur många ser min logga i nyhetsbrevet?
Boktuggs nyhetsbrev går ut till över 9000 personer. I genomsnitt öppnas de av 40-60 procent av mottagarna, dvs alla läser inte alla nyhetsbrev. Har du köpt plats i ett utskick (införande) kommer det att nå runt 4000 personer. Om du köpt plats i två eller flera brev med samma annons ökar antalet mottagare eftersom vissa läser vartannat eller vart tredje mejl.

Vem läser Boktugg?
Boktugg läses dels av branschen (författare, förlagsfolk, bokhandlare, bibliotekarier, agenter, distributörer, återförsäljare, journalister) och dels av helt vanliga läsare (som inkluderar allt från småbarnsföräldrar till lärare). Du kan räkna med att du når i stort sett hela bokbranschen när du annonserar regelbundet på Boktugg. Dessutom når du tiotusentals vanliga läsare via sajten. Prenumeranterna på nyhetsbrevet är främst personer som jobbar med böcker dagligen, men även ett växande antal storläsare.

Fakturering/betalning

Hur och när betalar jag?
Fakturering görs vid beställning, betaltid 10 dagar som standard. För sponsoravtal finns några olika betalningsalternativ, läs mer om dem under Bli sponsor.

Kan jag slippa momsen?
Svenska företag och privatpersoner måste betala moms. Annonserande företag med utländskt VAT-nummer faktureras utan moms. Kräver dock godkänt VAT-nummer. 

Rabatter

Går det att få rabatt på annonsering?
Vid köp av mer än ett dedikerat mejlutskick kan vi erbjuda rabatterat paketpris. Kontakta sales@boktugg.se för mer information. På sponsoravtal lämnas inga rabatter.