Boktugg hjälper dig att nå bokälskare

Media säljer traditionellt annonsplats, oavsett om det är på papper eller skärm. Boktugg säljer möjligheter. Varje månad kommer det närmare tusen nya böcker på svenska som alla slåss om uppmärksamheten. Förlag och författare vill nå ut till dem som köper böcker (läsare, företag, bibliotek och skolor) och de som säljer böcker (bokhandlar, nätbokhandlar och prenumerationstjänster). Alla dessa grupper finns bland Boktuggs läsare. Vilket innebär att du kan marknadsföra dig här för att nå dem. De pengar vi får in kan vi sedan investera i ännu fler artiklar och därigenom locka ännu fler läsare. Win-win.

Så vad kostar det? På Boktugg går det att sätta ihop en liten kampanj för att marknadsföra en bok, en författarfestival, ett förlag, en konferens eller vad man nu vill sälja till bokälskare med även med en liten budget på 500 kronor för en bannerkampanj! Eller för att nå fler, välja ett marknadspaket från 2500 kronor och uppåt. De bästa annonspriserna får du som Insider-prenumerant.

165000
unika besökare per månad på Boktugg.se (juni 2021)
8000
prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev (aug 2021)

Marknadsför dig på Boktugg

- priser från 500 kronor​

Bannerkampanj från 500 kr

Med en stor andel läsare och användare med intresse för böcker och litteratur är Boktugg.se en verkligt bra plats att annonsera för nyutgivna böcker, kataloger, debuterande författare m.m. Det är dessutom enkelt, vi arbetar med den klassiska bannerstorleken 300 x 250 pixlar (bredd x höjd). Dessutom tillämpar vi budgivning på tillgängligt utrymme (likt Facebook och Google). Du betalar in en pott och planerar din kampanj med annonsbud.

 

Storlek: 300 x 250 pixlar
Format:
JPG eller GIF (optimerad för webb, max filstorlek 150 Kb)

Webb

Varje månad besöker mellan 150 000 och 200 000 personer Boktugg.se för att läsa om böcker och bokbranschen. Du kan nå dem med dina budskap via en banner.
 
CPM – pris per tusen (1000) visningar: 
från 69 kr CPM (varav 25% moms 13,80 kr) 
lägsta orderbelopp 500 kr (varav 25% moms 100 kr).

Insider-pris från 29 kr per tusen visningar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickas Boktuggs nyhetsbrev ut till fler än 8000 personer. Det är folk som jobbar i bokbranschen (på förlag, i bokhandel, på bibliotek samt författare och frilansare) och storläsare (en hel del lärare och journalister) av böcker. Kort sagt – en perfekt målgrupp om man ska marknadsföra böcker eller litterära evenemang.

Vi använder samma bannerstorlek i nyhetsbrevet som på sajten (300×250 pixlar) och du betalar endast för öppnade brev = visade banners.

CPM – pris per tusen (1000) visningar: 
från 500 kr (= 625 kr inkl moms 25%)

Marknadspaket från 2500 kr

Det ska vara enkelt att marknadsföra sin bok. Därför har vi plockat ihop tre riktigt bra paket som kombinerar en sponsrad artikel med banners och exponering i nyhetsbrevet för att nå så många läsare som möjligt, maximera räckvidden helt enkelt. 

Sponsrade annonsmärkta artiklar om böcker och debutanter, även kallat native advertising, som ändå har ett läsvärde. Läs mer om begreppet och hur vi jobbar med det här.

Till Baspaketet skriver förlaget en text (max 1000 tkn) och levererar en bild på författaren eller boken i snygg miljö.

Med de två större paketen Plus och Extra intervjuar vi författare eller förläggare och skriver en artikel, ni ordnar en bra pressbild och godkänner före publicering.

Artikeln blir tydligt annonsmärkt (”sponsrat innehåll”) så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg.

I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta om boken inklusive köplänkar till nätbokhandlarna. Har författaren skrivit flera böcker kan vi lista även dessa på ett snyggt sätt.

Marknadspaket kan även användas för att marknadsföra ett förlag, en författarfestival, bokmässa, bokhandel osv. Men för att fungera för både dig och oss så måste en native-artikel vara relevant för våra läsare. Bokälskarna. Exempel: här hittar du några aktuella sponsrade artiklar.

Jobbar du på förlag eller är egenutgivare ska du genast skaffa Boktugg Insider för att få både kunskap via bland annat Analysbrevet och dessutom rabatterade annonspriser.

BAS

3500

(Insider-pris 2500 kr)

 • Max 1000 tkn (inkl blanksteg)
 • Förlaget skriver texten
 • Bild 1200×628 pixlar
 • Köplänk med bokfakta från Boktugg eller till förlagets egen webbshop eller streamingtjänst
 • Puff sponsrad artikel på sajt visas minst 10 000 ggr
 • Beräknat antal läsare 300-2000 för artikel
 • Garanterad räckvidd 7500 personer

PLUS

7500

(Insider-pris 5900 kr)

 • Ca 2500-3500 tkn (inkl blanksteg)
 • Boktugg intervjuar författare (eller annan person) och skriver texten
 • Bild 1200×628 pixlar
 • Banner 300×250 pixlar 
 • Köplänk med bokfakta från Boktugg eller till förlagets egen webbshop eller streamingtjänst
 • Puff sponsrad artikel på sajt visas minst 20 000 ggr
 • Minst 2000 bannervisningar i nyhetsbrev
 • Beräknat antal läsare 800-3500 för artikel
 • Garanterad räckvidd 12000 personer

EXTRA

9500

(Insider-pris 7900 kr)

 • Ca 2500-3500 tkn (inkl blanksteg)
 • Boktugg intervjuar författare (eller annan person) och skriver texten
 • Bild 1200×628 pixlar
 • Banner 300×250 pixlar 
 • Köplänk med bokfakta från Boktugg eller till förlagets egen webbshop eller streamingtjänst
 • Puff sponsrad artikel på sajt visas minst 35 000 ggr
 • Minst 4000 bannervisningar i nyhetsbrev
 • Beräknat antal läsare 1000-5500 för artikel
 • Garanterad räckvidd 17.000 personer

Alla priser exklusive moms. Förlag/författare står för bilder banners (tips: designar banners online med Canva eller Book Brush). För paket Plus/Extra tillhandahåller Boktugg en skribent som intervjuar författare och skriver nativeartikeln som godkänns av förlag/författare. För Bas skriver annonsören texten. 

* Insider-pris är det pris som prenumeranter på Boktugg Insider betalar.

Platsannons från 0 kr

Att rekrytera är för de flesta förlag ett av de svåraste och viktigaste besluten. Att anställa någon är en investering och därför är ett stort urval av kandidater är ett bra första steg. Nå ut till människor på Sveriges största sajt för bokentusiaster, förlagsmänniskor, säljare, bibliotekarier och författare så får du ett bättre urval och gör en bättre rekrytering.

Platsannons paketpris 2500 SEK
(exkl moms, Insider-pris* 0 kr)

– Platsannons (egen sida för annonsen, publiceras under max 8 veckor)
– Länk i högerspalt i artiklar på boktugg.se
– Länk på startsidan på boktugg.se
– Länk i nyhetsbrev under tiden annonsen är aktiv

* Som abonnent på Boktugg Insider ingår två eller flera platsannonser utan kostnad varje år.
Skaffa Boktugg Insider idag. 

Exempel på en platsannons, givetvis annonsmärkt. I högerspalten listas aktuella lediga jobb liksom i nyhetsbrevet varje vecka. Du når kort sagt ”alla” som vill jobba i bokbranschen.

5 skäl att annonsera via Boktugg

1. Du når bokhandel, bibliotek, skolor och media: 20 procent av läsarna jobbar antingen i bokhandel eller på bibliotek. Bland läsarna finns även ett par hundra kulturintresserade journalister.

2. Vi har hängivna läsare: Sex av tio läsare besöker Boktugg.se varje vecka. En av fem läsare är inne på sajten dagligen eller flera gånger i veckan.

3. Du når flitiga bokläsare: Fyra av tio läsare läser minst en bok i veckan. 86 procent läser minst två böcker i månaden. 14 procent läser mer än åtta böcker i månaden. Och en av fyra har köpt en bok efter att ha läst om den på Boktugg.

4. Du når Storytels (och andra streamingtjänsters) kunder: 36 procent av läsarna abonnerar på en streamingtjänst (exempelvis Storytel, Bookbeat, Nextory, Bookbeat).

5. Du når författare och skrivande människor: 7 procent av Boktuggs läsare är författare på heltid och ytterligare 25 procent skriver på deltid eller på hobbynivå.

Dessutom: 74 procent av läsarna älskar Boktugg*.

Källa: Läsarundersökning bland 6000 prenumeranter på Boktuggs nyhetsbrev i mars 2020.
* Frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Boktugg till en vän, på en skala 1-10” gav i snitt 7,4 poäng.