fbpx

Är du debuterande författare? Skicka in ditt debutantporträtt till oss på tips@boktugg.se (max 150 ord/1000 tecken). Bifoga bild i jpg-format (minst 1200 px bred). Ange titel, förlag, utgivningsdag och isbn för din debutbok. Porträttet ska presentera författaren - inte boken. Debutantporträtt är kostnadsfria men för den som vill synas ännu mer erbjuder vi prisvärda Marknadspaket.
Debutant vår definition: En författare kan debutera två gånger i sitt liv - som skönlitterär och som fackboksförfattare.

De senaste debutanterna

Bengt Ericsson. Foto: Privat

Jag har tidigare, i mer än trettio år, arbetat med internationell TV-produktion för Röda Korset i Genève och som producent och teknisk redaktör på Sveriges Television. I samband med ett eget filmprojekt för några år sedan snubblade jag över en märklig man, slottsherre, mecenat och storviltjägare i början av förra seklet. Under researcharbetet fann jag också ett utpressningsliknande avtal. Omständigheterna kring avtalet och vilka de inblandade personerna var, gjorde att jag inte kunde släppa historien. Jag bestämde mig för att skriva en bok.

I skuggan av Agnes, utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det är en historia som tar sin början en tid när kvinnor varken fått rösträtt, eller ens tilläts råda över sina egna liv. Den handlar också om vänfasta handslag i kungliga salar, ett världsberömt författarskap och om överdåd och armod i spåren av släkten Nobel. Det är en historia om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes : en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

I skuggan av Agnes, är en dokumentärroman som utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det som berättas i boken har inträffat i verkligheten. Det är historien om flickan med hermelinboan, den sinnliga blicken och det skälmska leendet. Hon som klippte av sig håret och försvann, in i sin egen värld. Läs mer »
Ellinor Wessel. Foto: Andy Petersel

Ekobrottsromaner fascinerade mig långt mer än frågan om vad jag skulle arbeta med efter avslutade ekonomistudier. Fick det mig att inse att jag borde skriva? Naturligtvis inte, då jag ännu inte bar på en historia att berätta.

Jag tog en magister i finansiering från Lunds Universitet och jobbade ett par slitsamma år på ett managementkonsultbolag. En dag blev jag tillfrågad att delta i ett projekt för en tysk premiumbilstillverkare. Kort därefter fick jag fast anställning inom bilindustrin. Det var då han korsade min väg, han var en känd bilhandlare – och gentleman. Plötsligt stod dörren till min drömvärld på vid gavel.

När jag var föräldraledig passade jag på att skriva ner den berättelse som hade tagit form i mitt huvud. Resultatet är Farliga affärer, som handlar om alla mina besattheter: pengar, makt, kärlek, bilar och ekobrott. Välkommen att besöka denna värld som finns närmre än du kanske tror.

Farliga affärer

Farliga affärer

En svensk thrillerdebut som ger en inblick i en för många okänd värld: den mytomspunna bilindustrin.

Johan Wagner har allt man kan önska sig: ett framgångsrikt bilhandelsföretag, ett lyxigt hus, en vacker fru och tre barn. När han en dag försvinner uppdagas även en älskarinna i den femton år yngre och drivna Emily Tranchell, anställd som regionchef på Porsche. Läs mer »

Jenny Wuori. Foto: Privat

Jag var den hästtokiga tjejen som hade det svårt med läsningen som liten. Men så en dag fick jag boken om Svarta Hingsten och då började jag läsa av egen fri vilja. Som mamma till tre måttligt läsintresserade döttrar har jag jagat enklare böcker för att väcka deras läslust och det har gått ”sisådär”. Då föddes idén att skriva ner mina ungars favorithistorier om Izza, vildhästen med superkrafter, som jag berättade för dem när de var mindre.

I hela mitt liv har jag jobbat med försäljning, marknadsföring, ledarskap och entreprenörskap som inneburit att jag försökt förstå vad kunderna vill ha och paketerat ett erbjudande som de efterfrågar. Därför tog jag fram en nervkittlande historia fylld med spänning, magi och paketerade den tillsammans med riktigt fina illustrationer. För mig är det också viktigt att barn ser möjligheter istället för problem, att inte ge upp utan känna kraften och försöka en gång till.

Den första berättelsen om vildhästen Izza

Den första berättelsen om vildhästen Izza

Nervkittlande läsning fylld av spänning och magi. Fölet Kurro har försvunnit. Tillsammans med sina vänner ger sig vildhästen Izza iväg för att leta efter honom. Av en olyckshändelse får Izza en magisk kristall i hoven. Kristallen ger henne superkrafter och förändrar både hennes utseende och personlighet. Läs mer »
Författaren Per Hallén debuterar med den politiska thrillern Utan samvete.

Jag började skriva på Utan samvete för ett par år sedan för att utmana mig själv. Det är en politisk thriller som utspelar sig i nutid och är den första bok jag skrivit. Jag håller just nu på med del två i serien Utan Samvete, den har fått namnet Guldrånet

Jag är nog vad man skulle kunna kalla en mångsysslare. Jag har startat och gett ut tidningarna Vi Båtägare och Segling, har även gett ut Båtvärlden för alla båtintresserade under många år. Startat och drivit företaget Familjebåtar som tillverkade Omega segelbåtar, tillsammans med Rolf Gyhlenius, en gammal kompis. Jag har också arbetat som marknadschef på ett mässföretag i Stockholm och sysslat med affärsutveckling på Skandinaviens största mässbolag. Jag har arbetat en hel del med marknadsföring och reklam och är inte helt obekant med copywriting.

Jag ger ut boken Utan samvete på eget förlag eftersom det är trångt i portgången till de stora etablerade förlagen. Boken finns som ljudbok där böcker säljs på nätet. Kommer även som e-bok inom kort.

Utan samvete

Utan samvete

Åsa blir utsatt för sexuella övergrepp i tonåren och har nu i vuxen ålder bestämt sig för att söka rätt på gärningsmannen och hämnas. Kort därpå omkommer hon i vad som ser ut som en olycka. Hennes vänner anar att allt inte står rätt till och börjar snoka. Läs mer »
Författaren Yvonne Ehn. Foto: Johan Bonde Ferm.

Efter att ha utbildat mig till grafisk formgivare i USA, flyttade jag tillbaka till Sverige. Jag arbetade länge som konsult i Stockholm innan jag sökte mig till en mindre ort för en lugnare tillvaro. Åren i småstaden blev precis så trivsamma som jag hade hoppats. Medan hunden snarkade under skrivbordet, formgav jag flygplansmanualer. Sommarkvällar tillbringades med en picknickkorg i det gröna eller med vovven i cykelkorgen på väg till ett kafé. Jag är numera tillbaka i Stockholm, men lever ett stillsammare liv. Jag gillar att gå på bio och teater med mina vänner och klappar alla hundar som kommer i min väg.

Debutromanen Mina drömmars värde skrev jag för att jag ville berätta om en kvinna som inte längtade till storstaden och dess puls, utan som snarare sökte sig därifrån. Jag tycker om att skriva hoppfulla berättelser med lite, lite svärta, men som ändå slutar lyckligt.

Titel: Mina drömmars värde
Förlag: Word Audio Publishing
ISBN: 9789178293346 (ljudbok)
9789178293353 (e-bok)
Utgivningsdag: 20-11-2019 (e-bok) och 05-12-2019 (ljudbok)

Författaren D'amour D Nordkvist. Foto: Privat.

Jag är född och uppvuxen i Rwanda och som barn vill jag bli präst; en dröm som präst krossades när inbördeskriget och folkmordet bröt ut. Som 21-åring flyttade jag hastigt och lustigt till Guangzhou i Kina, där jag utbildade sig till civilekonom. Samtidigt försörjde jag mig och mina fem syskon genom att arbeta som lärare, översättare, skådespelare, fotomodell och säljare inom belysningsbranschen.
Kärleken tog mig till Sverige och Värmland, en plats så kall att jag fick göra det omöjliga: gå på vatten. Sedan 2007 lever jag i Karlstad tillsammans med min dotter. Jag driver mitt eget företag och tycker om att spela basket och vandra.
Min egen resa över tre världsdelar samt den tragedi som drabbade familjen fick avståndet mellan mig och mina föräldrar att växa, och det är det jag skriver om i min självbiografi Far fick aldrig gå på vatten. Jag skriver till min dotter.

Far fick aldrig gå på vatten : ett äventyr över tre kontinenter och in i en ny värld

Far fick aldrig gå på vatten : ett äventyr över tre kontinenter och in i en ny värld

  • Förlag: LYS
  • Utgiven: 2019-11-13
I en dikesren föder en kvinna sitt första barn, en son som snart ska bli det lilla samhällets stolthet. Året är 1976 och Rwanda, där vi befinner oss, går igenom en rad förändringar efter att ha blivit självständigt endast femton år tidigare. Framtiden ser ljus ut och den begåvade pojken har siktet inställt på det allra finaste: att bli präst. Läs mer »
Stäng meny