Komplett flerkanals-marknadsföring av din bok i ett paket!

Det är dags att marknadsföra din bok. Du är författare eller jobbar på förlag och planerar för hur du ska nå ut till läsare och återförsäljare med din bok. Förutom pressmeddelanden och PR är det bra att annonsera. Men var och hur?

Boktugg drivs förutom av att ta med läsarna bakom kulisserna i bokbranschen även av att hjälpa författare och förlag att marknadsföra sina böcker till läsare, inköpare och återförsäljare på det mest kostnadseffektiva sättet.

Den korta versionen: Vi har plockat ihop ett marknadspaket i tre nivåer beroende på hur mycket du vill investera i din marknadsföring. Välj mellan dessa tre:

[easy-pricing-table id=”28419″]

Detta är native-annonsering

Du kanske undrar vad native innebär? I vårt fall är det ett annat namn på sponsrade artiklar, alltså köpta artiklar där vi intervjuar en författare och publicerar artikeln med en tydlig annonsmärkning. Därefter skickar vi en faktura till förlaget (eller i vissa fall författaren själv om det är denne som beställt marknadspaketet).

En bra sponsrad artikel har ett tydligt läsvärde även för läsaren. Det är inte en reklamtext som i var och varannan mening öser superlativer över författaren och boken (eller böckerna). Tvärtom skulle överdrivna beskrivningar av bokens kvaliteter bara skada trovärdigheten och därmed effekten av annonsen.

En bra nativeartikel väcker intresse hos läsaren för boken och författarskapet.

Fördelen jämfört med våra vanliga redaktionella artiklar eller intervjuer i andra tidningar är att du som förlag/författare alltid kan vara säker på att bokens titel nämns flera gånger i texten. Dessutom lägger vi med faktarutor om boken som innehåller tydliga köplänkar så att läsaren snabbt kan klicka sig vidare till en nätbokhandel för att köpa boken/böckerna.

Låter det vettigt – beställ ditt marknadspaket och välj mellan dessa tre varianter:

[easy-pricing-table id=”28419″]

Du når återförsäljare, bibliotek och vanliga läsare

Vem når jag då via Boktugg.se, nyhetsbrevet och de sociala medierna? Våra läsare består dels av branschfolk och där finns två intressanta grupper: bokhandlare och bibliotekarier. Du vill att bokhandlarna ska känna till din bok oavsett om den är centralt inköpt eller ej. Du vill också att bibliotekarierna ska få upp ögonen för din bok.

Att vi har många läsare bland förlag och författare hade du säkert redan listat ut. Det är väl trevligt att dina kollegor får se vilken spännande bok du gett ut eller skrivit.

Men vi har också många läsare som är … läsare. Då framför allt storläsare som hela tiden är på jakt efter nya spännande böcker och författarskap. Förutom att de själva läser mycket böcker (ofta flera böcker i månaden) så tipsar de ofta andra i sin omgivning om bra böcker de läst – eller läst om.

Så om du nu har en marknadsbudget för din bok på i alla fall 15 000 kronor så borde du investera åtminstone en del av denna i ett av marknadspaketen nedan:

[easy-pricing-table id=”28419″]

Beställ ditt marknadspaket redan idag!

Hur lång tid tar det att få ”leverans” på ett marknadspaket? Vi är relativt snabba men det är bra att ha några veckors marginal eftersom vi ska ha en ledig reporter, hitta en tid som passar författaren och därefter ska den färdiga texten hinna med några vändor av genomläsning och korrektur. Vår rekommendation är därför att du bokar ditt marknadspaket och tar kontakt med oss minst en månad före bokens utgivningsdag.

Har du fortfarande fler frågor är du givetvis välkommen att höra av dig till oss på sales@boktugg.se med dessa.