Skicka in till Boktugg

Till Boktugg kan du skicka in en mängd olika typer av material. Men oftast vill vi ha det i rätt format och med rätt information så att vi vet hur vi ska hantera det. Annars är risken att det försvinner i flödet.

Här är därför en översikt av vad vi kategoriserar olika saker som, inklusive länkar till kriterier och formulär för vissa typer av material. Läs igenom informationen innan du skickar så ökar du dina chanser och sparar oss båda tid.

Är du fortfarande osäker och har frågor efter att ha läst informationen nedan kan du alltid skicka ett mejl till support@boktugg.se

Nyhetstips

Har du företag i bokbranschen och sitter på en spännande nyhet? Skicka ett nyhetstips till oss på tips@boktugg.se dit vi även vill ha alla pressmeddelanden. Generellt när det gäller nya böcker, se nedan under boksläppspresentationer. Om du har en författare eller annan person du tycker att vi ska intervjua så förklara det gärna på några korta rader. Vi har ingen möjlighet att besvara alla nyhetstips personligen men försöker verkligen läsa allt som kommer in till oss. Därefter väljer vi subjektivt ut det som intresserar oss och våra läsare.

Boksläppspresentationer

För den som inte är debutant utan släpper sin andra eller kanske sjunde bok finns möjligheten att skicka in en boksläppspresentation som publiceras på vår sida för Nya böcker. Alla sådan presentationer måste dock skickas in via vårt formulär på denna sida. Vi tar ut en liten administrativ avgift för dessa.

Debutantporträtt

Vi älskar debutanter. Så mycket att vi sedan ett par år tillbaka erbjuder alla debutanter att skicka in en presentation, eller ett porträtt, av sig själva. Text (max 1000 tecken) om dig som författare, inte om boken, samt bild på författaren. Du kan läsa andra debutantporträtt här och läsa kriterierna och instruktionerna för att skicka in ett debutantporträtt här.

Presentationer av upphovspersoner

Vi har en stor databas med hundratusentals böcker och därmed tiotusentals automatiskt genererade sidor med författare och andra upphovspersoner. Vi kallar dessa Författarpresentationer men det kan även inkludera översättare, illustratörer och redaktörer för antologier. Om du sökt på ditt namn i vår bokdatabas och sett att vi saknar information kan du läsa mer om hur du skickar in en kort text om dig här. Detta kan även göras av förlaget ifall det är en utländsk författare översatt till svenska – eller om upphovspersonen inte längre är i livet.

Artiklar

Vill du skriva en debattartikel eller ett gästblogginlägg? Hör av dig till oss på tips@boktugg.se med en kort sammanfattning av vad du vill säga. I dagsläget söker vi inte aktivt efter frilansreportrar för intervjuer och reportage.

Manus

Många hör av sig och vill skicka in sina bokmanus till Boktugg. Det korta svaret är att vi inte är ett bokförlag, även om det finns mängder av presentationer av olika förlag i vår databas. Det långa svaret inklusive tips om vart du vänder dig med ditt manus hittar du här.

Begagnade böcker

Vi har skrivit en rad artiklar om handeln med begagnade böcker och dessutom har vi köplänkar till antikvariat på våra boksidor. Men Boktugg är inget antikvariat, vi tar inte emot varken enstaka begagnade böcker eller kartonger med antika böcker. Vill du sälja dina böcker hänvisar vi till Bokbörsen, Tradera eller Antikvariat.net där du kan hitta många olika antikvariat.