Är du debuterande författare eller har ni aktuella debutanter på ert förlag? Läs mer här om hur du gör för att skicka in och vilka kriterier som gäller.

Vår definition av debutant: En författare kan debutera två gånger i sitt liv: som skönlitterär och som facklitterär författare.

Här hittar du de senaste debutantporträtten.

Debutanterna i bokstavsordning (förnamn)

Åke Reimer debuterar med självbiografi

Jag ville bli ishockeyspelare men min far ville att jag skulle bli läkare. Som forskande öron-näsa-halsläkare i Malmö drabbades jag av akademiskt mygel när professorer gjorde upp om forskningsansökningar,

Alex Bennheden debuterar med 90-talsskildring

Jag har under mitt skrivande liv ofta fått höra att jag förmedlar en stark igenkänning. Framförallt humor. Därför har jag ofta varit en smula förvånad över att människor skrattat eller tyckt om det jag skrivit,

Alexander Jönsson debuterar med fantasy för unga

Jag har alltid älskat att utforska nya världar och min fantasi har varit ett underbart verktyg för det. Det är väl också därför jag älskar att konsumera berättelser oavsett vilket format de berättas i.

Alexandra Kubresli debuterar med Notes from that war

Mitt namn är Alexandra Kubresli. Jag är skribent, översättare och student baserad i Sverige. Mina tidigare studier i politik och arabiska, samt sociologi och litteratur inspirerade mig att debutera med Notes From That War – omskakande dikter som skildrar en övergiven mamma och hennes barns liv under krig,

Anders Frisk debuterar med Virusjakten

Jag är född och uppväxt på Lidingö. Han har en civilexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han har haft chefsroller i såväl storbolag som startupföretag. Under de senaste tio åren har jag framför allt arbetat inom medicinteknologi.

Anders Garpelin debuterar med Bortvald som barn

Jag är uppvuxen i Västerås med två systrar, pappa som var folkskollärare, mamma som var hemmafru, en tax och en Volvo Amazon. Under högstadietiden började mina föräldrar studera på universitet.

Anders Isacson debuterar med bilderbok

Bilderböcker har alltid fascinerat mig. Det är någonting med samspelet mellan ord och bild, hur det ena lutar sig mot det andra. Som barn satt jag försjunken i de rika och färgsprakande uppslagen: Hattjakten,

Anette Althén debuterar med Flyg fjäril, flyg

Jag heter Anette Althén och debuterar tillsammans med Reza Mousavi med ”Flyg fjäril, flyg” den 28 maj 2024. 

Jag bor i Linköping och arbetar som lärare på Språkintroduktion på en gymnasieskola.

Anette Jacobsson debuterar med boken Tvillingblod

Skrivandet har alltid varit en viktig del av mitt liv. I jobbet, privat och som novellförfattare med ett par publicerade noveller i bagaget och nu senast som debuterande romanförfattare där min författardröm har gått i uppfyllelse.

Ann Johansson debuterar med lyrisk roman

Dröm inte bara dina drömmar, låt dem gå i uppfyllelse också har varit mina ledord.

Sagt och gjort, det blev Åsa folkhögskolas skrivarlinje vid fyrtionio års ålder.

Anna Burston debuterar med roman om att följa sitt hjärta

Jag skriver för att fånga vardagliga betraktelser av det som händer inom och mellan människor. Länge trodde jag att mitt skrivande endast syftade till att bearbeta egna inre processer men med åren har jag förstått att det bara är en annan del av revolutionen.

Anna Fridh debuterar med historisk spänningsroman

Jag skriver det mitt hjärta brinner för. Det blev en historisk spänningsroman om att växa upp från flicka till kvinna i en tid i Sverige då kvinnor ännu kämpade för rätten att råda över sina egna liv,