Alex Epicure debuterar med personlig bok om sitt livs resa

Alex Epicure. Foto: Privat

Född i Göteborg, med ena halvan båtbyggare och den andra präster i blodet, präglades min uppväxt av skoltiden i Linköping, en stad jag aldrig kände mig hemma i. Troligtvis en effekt av klasskamraternas mobbning och föräldrarnas indignation vad jag än tog mig för. Redan tidigt blev resor till andra kulturer, gärna med stora berg och hav det som närde drömmarna. Så fort jag kunde ta mig iväg på egen hand var jag iväg. Övrig tid gick till ett par tafatta försök att bli konstnär. Ett vägval som jag tyckte passade mig, en stundtals utstött misfit. 

I början av 1990-talet lockade den kreativa världen mer än den akademiska. Efter Berghs SoC prövade jag vingarna inom art, copy och strategi. 2001 gick jag som många andra in i väggen. Men istället för sjukskrivning blev det kreativ lek med streetfasion i Barcelona. Där mötte jag också kärleken, så klart. Efter tretton år och två barn slutade det som för många andra par i vår tid. Det som hände sedan lockade fram pennan.

Och jag gav mig iväg

Och jag gav mig iväg

"I Alex Epicures starka, sorgliga, utlämnande men samtidigt djupt inspirerande och livsbejakande bok ”Och jag gav mig iväg” bjuds du levande miljöbeskrivningar från franska alpernas puderfluffiga branter till Atlantkustens utmanande surfspots, samtidigt som du får ta del av hans svårlösta livspussel, djupa och grunda relationer, oväntade möten, existentiella resonemang och konsumtionskritik. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.