Är du debuterande författare eller har ni aktuella debutanter på ert förlag? Läs mer här om hur du gör för att skicka in och vilka kriterier som gäller.

Vår definition av debutant: En författare kan debutera två gånger i sitt liv: som skönlitterär och som facklitterär författare.

Här hittar du de senaste debutantporträtten.

Debutanterna i bokstavsordning (förnamn)

Tina Harnesk debuterar med Folk som sår i snö

Att hindra Máriddja var som att försöka hålla tillbaka krystvärkar med hjälp av böner och plåster. Genom småbarnsår, depression, pandemi och ett försök till arbetsliv stångade hennes historia sig fram som ett björnspjut genom mjukdelar och päls.

Tove Meyer romandebuterar med ljudboksserie om att bli vuxen

Jag skriver hela tiden. I mobiltelefonen, i huvudet, på mina barns teckningar. När jag inte skriver känns det som om jag inte riktigt lever fullt ut. Skrivandet har funnit med sedan barnsben och mycket av uppväxten i Vällingby utanför Stockholm på 90-talet präglar mig fortfarande i mina texter.

Tove Selvåg Drott debuterar med personlig bok om att stamma

Vilken resa jag gjort från den lilla orten Ljusfallshammar i Östergötland till att ge ut min bok ”Jag tror det bröts, du försvann”. För mig var det ett stort steg – för att inte säga ett jättekliv – att lämna den lilla platsen där jag föddes och växte upp för att åka till storstaden Stockholm och utbilda mig till lärare.

Ulrika Hembjer debuterar med reportagebok om Mexico City

I Västerås där jag växte upp drömde jag under gymnasietiden om att resa till Latinamerika, en kontinent som då var på modet. Nyss tjugo fyllda fick jag så 1976 möjlighet att studera på konstskola i Mexiko och blev helt fascinerad av landets spännande kultur.

Veronica Kronholm debuterar med en roman om tidsresor

Min kärlek till böcker började i ung ålder och drömmen om att bli författare har funnits där sedan barnsben. Tanken var då också att jag skulle bosätta mig på Australienska landsbygden och rädda kängurur på fritiden.