Ann Maliniak debuterar med Vem är rädd för Laban?

Ann-Maliniak. Foto: Jan Anjam, Studio Tabild

Jag är bosatt i Stockholm och har arbetat som apotekare inom läkemedelsindustrin. Mycket fritid har gått till resor runt om i världen som har givit mig förståelse för hur priviligierat vi lever här. 

Under senare år har jag gått skrivarkurser där min fantasi och kreativitet har fått spelrum. 

Jag har funderat mycket på orättvisor, utsatthet och att inte bli inkluderad. I dagens samhälle med sociala medier blir framför allt barn utsatta i det tysta. Det är sällan den världen står öppen för vuxna som vill barn väl.

När mitt barnbarn skulle fylla två år skrev jag den här boken för att ge henne verktyg för att kliva ut i livet. Det jag vill förmedla är att oavsett vilka förutsättningar vi föds med, stor och ståtlig eller klen i en vidare bemärkelse, så ordnar sig det mesta. Det viktiga är att inte bara lyssna till andra utan också till sig själv. 

Boken är riktad till barn 3-6 år och är illustrerad av Ida Rosén Branzell.

Jag har flera uppslag till barnböcker som jag hoppas förverkliga. 

Vem är rädd för Laban?

Vem är rädd för Laban?

– Försöker du skrämma mig? Du har ju nästan inga taggar, säger Josefina.
När Laban får höra att han är liten och klen och inte kan skrämmas, ger han sig ut för att se om han kan hitta någon som blir rädd för honom.
Till sist möter Laban en stor, arg och ganska retfull igelkott. Ingenting blir som han har tänkt sig. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.