Andreas Paulsson debuterar med Alla är vi nakna

Andreas Paulsson

För dryga fyrtio år sedan föddes jag i den lilla byn Örkelljunga, en liten håla i nordvästra Skåne. I dubbel bemärkelse faktiskt, eftersom den är en geografisk håla i slutet av Hallandsåsen, men också i dess storlek med sina ca 5000 invånare.

Efter mina universitetsstudier som byggnadsingenjör backpackade jag ett halvår i Indien. Och väl tillbaka i Sverige utbildade jag mig inom massage och växlade mellan dessa två yrken.

En dag förändrades min situation och jag fick mitt första fotojobb. Jag hade under lång tid fotograferat på arkitektkontoret och ett avslutat kapitel öppnade upp för ett nytt, och därifrån har det fortsatt.

Nu hade jag hittat en plats där min nyfikenhet och experimentlusta kunde få fritt utrymme.

Det är just utmaningarna som är det roligaste med mitt yrke. Därför har jag bestigit Kilimanjaro med tio Hollywood fruar och hamnat ovanför polcirkeln i minus 30 grader och fått tina min kamera över kaminen för att överhuvudtaget kunna jobba.

Slentrian är inte min grej.

Alla är vi nakna

Alla är vi nakna

En fotobok på både svenska och engelska.

Vad händer när vi klär av oss – inte bara kläderna utan också allt annat som vi bär på våra kroppar? I fotoboken Alla är vi nakna möter vi människor i två versioner – både som klädda och avklädda. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.