Anders Isacson debuterar med bilderbok

Debutanten Anders Isacson. Foto: Privat

Bilderböcker har alltid fascinerat mig. Det är någonting med samspelet mellan ord och bild, hur det ena lutar sig mot det andra. Som barn satt jag försjunken i de rika och färgsprakande uppslagen: Hattjakten, Solägget m.fl. Senare kom jag alltmer att uppskatta det enkla och avskalade, det lilla. Men kärnan är densamma. Text och illustration som gemensamt bär en berättelse framåt. Jag växte upp, reste, flyttade, utbildade mig. Och plötsligt en dag fann jag mig sittande med en egen barnboksidé. Jag hade fått en systerson och började se på saker och ting med nya ögon. Upptäckandet, de små men livsviktiga projekten, förmågan att härma och viljan att göra rätt. Alla dråpliga situationer som blev både roliga och hjärtskärande på samma gång.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och arbetar sedan flera år som landskapsarkitekt. Trots att både ritande och bildskapande ingår i yrkesrollen så har jag ständigt sökt andra sätt att få utlopp för min kreativitet.

Boken om Lemmy kom till efter att jag själv fått barn, som en kommentar på det höga tempo som många av oss lever i, hur vi kämpar med att få tiden att räcka till. Utmaningen blev att försöka beskriva detta ur det lilla barnets perspektiv.

Lemmy

Lemmy

Lille Lemmy längtar efter mamma och väntar och längtar efter att få leka. När mamma äntligen kommer hem är hon så trött att hon inte orkar. Lemmy bestämmer sig för att göra mamma glad och han är väldigt stolt över allt han hittar att visa för mamma. Lemmy vill visa hur duktig han varit men mamma har inte tid och måste rusa. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL