Alice Robertsson debuterar med en klassisk vintersaga om vänskap, orättvisor och vikten av en hjälpande hand

Alice Robertsson

Jag föddes 1997 och växte upp i den lilla tätorten Ronneby. En tid efter gymnasiet flyttade jag till Kalmar där jag studerade journalistik och medieproduktion i tre år och därefter barn- och ungdomslitteratur i ett år. Böcker och skrivandet har alltid haft en stor plats i mitt liv. Redan som barn var jag förtrollad av det skriftliga språket. För mig var sagor magiska och tillhörde en värld där ingenting var omöjligt. Böcker, verkliga som overkliga, blev min stora räddning under den första skoltiden. Jag var blyg, osäker och hade inte många vänner. I böckernas värld var jag modig, självsäker och oövervinnerlig.

Högstadiet blev vändpunkten för mig. Jag fick nya vänner och med åren lärde jag känna fler med samma bokintresse. Under gymnasietiden började jag skriva på mina egna texter. Det var då som drömmen om att bli författare växte till liv. Mitt lilla osäkra barn-jag skulle ha varit mycket stolt över mig idag. Det är en stor ära att få vara med och bidra till böckernas magiska värld.

Den första Nissen

Den första Nissen

Året är 1821 i den lilla staden Ronneby. Det är dagen före julafton och stadens invånare har fullt upp i vinterkylan med de sista inköpen inför morgondagens festligheter. Alla utom 6-åriga gatubarnet Nils, som ensam vandrar omkring på det snötäckta stadstorget och iakttar folkets jäktande på håll. I år skulle det bli hans första jul utan sina föräldrar. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.