Är du debuterande författare eller har ni aktuella debutanter på ert förlag? Läs mer här om hur du gör för att skicka in och vilka kriterier som gäller.

Vår definition av debutant: En författare kan debutera två gånger i sitt liv: som skönlitterär och som facklitterär författare.

Här hittar du de senaste debutantporträtten.

Debutanterna i bokstavsordning (förnamn)

Anna Winther debuterar med Kärlek på ön

Som liten hade jag livlig fantasi och drömde länge om att bli skådespelare för att få gestalta olika roller. Men jag insåg i gymnasiet att jag hade större talang inom det akademiska och utbildade mig så småningom till civilekonom. 

Anne Grönlund debuterar med Syster min syster

Jag heter Anne Grönlund, är 61 år gammal och bor i Umeå.

Länge fick jag utlopp för min skrivlust i yrket. Jag visste redan i gymnasiet att jag ville bli journalist och det visade sig vara det perfekta yrket för mig.

Åsa Persson debuterar med en bok om kroppens energier

Under många år har jag besökt kraftplatser och fått möjlighet att använda mitt seende som berättar för mig vilka energier som finns där. Ett seende som gjort det möjligt att förstå hur man för väldigt länge sedan använde dessa platsers energier. 

Axel Åhman debuterar med tragikomisk novellsamling

Jag har en bakgrund inom humor, så det komiska ligger alltid nära, men i mina noveller får det roliga dela spaltutrymme med det sorgliga. Tragikomiska berättelser har alltid lockat mig och novellen visade sig vara ett ypperligt format för det.