Åsa Wessand debuterar med en roman i fängelsemiljö

Åsa-Wessand.jpg

Mitt namn är Åsa Wessand och jag är född och uppvuxen i Västra Frölunda. När barnen lämnade boet flyttade maken och jag till Borås där vi båda arbetar.

Just nu arbetar jag som svensklärare på ett praktiskt gymnasium och under några år arbetade jag på en anstalt. Jag har alltid tyckt att det är mer intressant att arbeta med ungdomar som inte tycker att skolan är det roligaste i livet. Under åren har jag också arbetat med ungdomar som har haft svårt för sig av olika anledningar (pedagogiskt, socialt, droger osv). Dessa erfarenheter bidrog till att jag skrev min bok.

Jag har länge velat skriva en bok men inte kommit till skott förrän nu. Tidigare har jag skrivit några krönikor till lokaltidningen men jag har inte försökt mig på längre texter än så. Medan jag jobbade på min bok var jag övertygad att jag aldrig tänkte försöka skriva något mer, men nu har jag fått en ny idé så jag ska inte säga aldrig.

Åren flyger förbi men dagarna går långsamt

Åren flyger förbi men dagarna går långsamt

När Julia blev anställd som lärare på stadens anstalt visste hon inte hur vanligt det jobbet skulle kännas. Och samtidigt så ovanligt. Undervisningen och innehållet i kurserna var likadant men det ovanliga var hur säkerheten satte ramarna för vardagen på insidan. 

Grå dagar blandades med färgstarka individer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL