Åse Åsenlund debuterar med humoristiskt drama i småstadsmiljö

Debutanten Åse Åsenlund. Foto: Jonas Nerbe

”Du borde skriva en bok om hur det var i tv-världen under 90-talet”, sa en vän för några år sedan. ”Om stalkern som förföljde dig.”

Det blev kicken i baken jag behövde för att även lyssna på rösten från insidan, den som ohörd knackat på så många gånger. Fokus, tänkte jag, gick ner i arbetstid och hyrde ut en del av mitt hus för att finansiera mitt tilltag. Jag fick flow och det blev en spänningsroman i storstadsmiljö. Färdig men outgiven.

Debuten blev istället en roman i feelgoodanda som utspelar sig i en fiktiv liten ort. Om en kvinnlig präst med dunkelt förflutet som chockar bygdens invånare med sin brist på impulskontroll och fördomsfulla människosyn.

När jag inte skriver jobbar jag med research för tv-programmet Malou efter tio. Det är fantastiskt att få tala med människor som bär på spännande och drabbande livsöden. En skatt jag har med mig i mitt skrivande.

Saligt uppdrag

Saligt uppdrag

Efter åratal av kringflackande prästliv har Ulrika Johannesson, 45, nått höjden av sin karriär som kyrkoherde i Vassätra, en gudsförgäten ort utanför Halmstad. Med bra lön, stort ansvar och vacker prästgård har hon äntligen hittat hem. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter