Anna Rasegård debuterar med fartfylld feelgood

Anna Rasegård. Foto: Anton Rasegård

Jag heter Anna Rasegård. Jag är 61 år, född och uppvuxen i Stockholm, men efter många år i först Göteborg och sedan Malmö landade jag nyligen i Ystad, där jag njuter av den historiska småstadens lugn tillsammans med make och katt. Härliga promenader längs havet ger näring åt min kreativa sida. Många rader i debutboken har tillkommit under vardagarnas tågpendlande till arbetet på Malmö Kulturskola.

Med en Fil. Kand. i litteraturvetenskap och dramatik i ryggsäcken arbetar jag sedan drygt trettio år som teaterpedagog. Skrivandet har gått som en röd tråd genom livet, från teaterpjäser för skolklasser till ett sjuttiotal publicerade veckotidningsnoveller inom feelgoodgenren. Både min man Rolle och min son Anton har alltid varit mycket stöttande och uppmuntrat mitt skrivande, även om det emellanåt inneburit att jag försvunnit in i min egen lilla bubbla.

Förutom att skriva sjunger jag i Skånska kören i Lund och längtar efter att återuppta ett gammalt intresse, keramik – att forma i lera.

Drömslottet bland vildrosor och äppelblom

Drömslottet bland vildrosor och äppelblom

Helena stirrar på annonsen. Drömslottet är till salu, farföräldrarnas hus uppe på Söders höjder. Både kåken och trädgården är förfallna, trots detta väcks en längtan ...
Hemma i Dalarna driver Helena Fridakulls handelsträdgård. Något kärvar i förhållandet till särbon Jörgen och hon kämpar för att hålla balansen i en alltmer tumultartad tillvaro. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL