Annika Tibblin debuterar med en familjekrönika om övergrepp och förtryck i en adlig läkarfamilj

Annika Tibblin. Foto Gwendoline Nalvarte

Som psykolog ser jag tillvaron i ett helhetsperspektiv och beskriver händelser och människor ur en psykologisk synvinkel.

I berörande samtal med människor har jag mött många som kämpat med upplevelser av övergrepp, förluster, förtryck och trauman men också hört om skaparkraft och livsmod. Berättelser som dolts i decennier på grund av skam, rädsla och ensamhet. Oerhörda levnadshistorier som jag ofta är den första att höra. Så ofta har jag bevittnat att de mest omvälvande historierna finns mitt ibland oss, alldeles nära.

I mina böcker hoppas jag att livshistorier kan utryckas, igenkännas och beröra – inspirera till förståelse, läkning, livsmod och handlingskraft.

Jag önskar guida läsaren till platser, händelser och människor som hen kanske aldrig besökt tidigare. Mening för mening förs läsaren in i en ny tillvaro, en annorlunda värld som kan berika världsbilden.

”Baserad på en sann historia” är en mening med oerhörd kraft. Fiktionen överträffar sällan verkligheten, ty människors tillvaro är ofta skoningslös och komplex, svår att begripa och ta till sig. Romaner blir därför en möjlig väg in i livsavgörande mänsklig problematik.

Mina berättelser är sprungna ur verkligheten men omskapade till romaner för att dessa historier inte ska glömmas bort utan höras och ses – för vi är alla människor och på många sätt lika varandra.

Förutom psykolog är jag symbolterapeut och föreläsare, har en mastersutbildning i miljö- och hållbarhetsvetenskap. Jag har skapat teorin ”hållbarhetspsykologi” och skriver nu en bok i ämnet. Jag har tidigare utgivit poesiboken ”Naken mellan himmel och jord”.

Skambäraren

Skambäraren

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL