ANNONS

Anneli Särnblad Pederson skriver om vägen till ett liv utan missbruk

Anneli Särnblad Pederson. Foto: Robert Pederson

Mitt namn är Anneli Särnblad Pederson och jag är uppväxt i Orsa i Dalarna. Under mitt yrkesliv har jag jobbat inom sjukvården och det var där intresset för politik startade. Jag har varit kommun- och landstingspolitiker, och mellan åren 2002 och 2010 var jag riksdagsledamot för Dalarnas län. Jag bor numera i Västra Götaland. När jag tog itu med mitt beroende lovade jag många kvinnor att en vacker dag berätta om våra livsresor. Jag är tacksam att jag nu vågat blotta mig och jag hoppas det ska göra skillnad. Att våga ta nya steg i livet för att så småningom kunna börja skönja ljuset.

”Rädslan för ljuset kan ibland vara större än rädslan för mörkret. Det kan därför vara lättare att stanna kvar i mörkret. För i mörkret behöver man inte ta itu med svårigheterna. I mörkret slipper man även rädslan för att förlora.”

Räven : i rusets skugga

Räven : i rusets skugga

Hon faller från hög höjd. Och hårt. Molly kapitulerar inför sitt alkohol- och tablettmissbruk. Hon har nått den avgrundsdjupa botten och ber till slut om hjälp. Trots att många i familjen och vänskapskretsen anser att hon är kunnig och har lyckats i väldigt mycket, känner hon sig fullständigt misslyckad. Alkoholen och tabletterna blev lösningen. Trodde hon. Läs mer »
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter