Anneliese Fältström debuterar med diktsamling om moderskärlek, främlingskap och krig

Anneliese Fältström. Foto: Privat

Mitt skrivande består av stulen tid i vardagen och har blivit ett filter över verkligheten som gör den begriplig. De senaste åren har skrivandet påverkats av yttre faktorer som bristen på stimulans och avsaknaden av den friktion som skapas i möten med andra människor och kulturer. En bristvara de senaste åren: att resa bort, komma hem och att vara någon annanstans än i ett trångt mikrouniversum. Någonstans i mellanrummen tillkom Frånskär.

Nu skriver jag på en skönlitterär text som till sin form är en hybrid mellan prosa-sakprosa-lyrik och dokumentär. I texten utgår jag från temat internationell adoption. Inspirationen är debatten om internationella adoptioner och att det har uppmärksammats att barn har adopterats till Sverige utan samtycke från de biologiska föräldrarna. Man kan säga att projektet är en spin-off på dikten ”Moderskärlek” i Frånskär.

Jag har en magisterexamen i litteraturvetenskap och har tidigare publicerat essäer och recensioner i tidskrifter.

Frånskär

Frånskär

 

Kapad vid rötterna bar jag dig hela vägen hem 

utan en tanke på henne 

som burit dig i sin kropp 

fött dig 

tänkt dig 

föreställer sig 

hur du bildar rotsystem

 

Frånskär är en diktsamling som öppet och sårbart reflekterar över skilda teman som moderskärlek, främlingskap och förlust. 

Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,