Anne Grönlund debuterar med Syster min syster

Anne Grönlund. Foto: Lena Lee

Jag heter Anne Grönlund, är 61 år gammal och bor i Umeå.

Länge fick jag utlopp för min skrivlust i yrket. Jag visste redan i gymnasiet att jag ville bli journalist och det visade sig vara det perfekta yrket för mig. Mest av allt gillade jag att skriva längre reportage och när jag efter många år sökte till forskarutbildningen var det för att lära mig mer och kunna ta mig an större jobb som reportageböcker.

Istället blev jag kvar inom forskningen och är idag professor i sociologi. Ett givande yrke, men jag har saknat skrivandet och när jag började på min debutbok var det som att återförenas med en ungdomsförälskelse – så roligt och lustfyllt!

Min första bok blev en biografisk berättelse i romanform; en berättelse jag burit inom mig länge och som kändes viktig att skriva. Och tajmingen var perfekt. Jag står inför en ny livsfas där karriären går på styrfart och yngsta barnet lämnar boet; nu kan jag äntligen ge plats åt skrivandet och idéer till nästa projekt har så smått börjar gro.

Syster min syster

Syster min syster

Samtalet från polisen klyver Maries liv i ett före och ett efter. Hennes systers väska har hittats nere vid älven, med tomma tablettbrukar inuti. Marie står ensam kvar, full av frågor. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,