Tranorna flyger söderut och västerut – debut av Lisa Ridzén på 30 språk

🕊️ Debutantexport. Lisa Ridzéns känslosamma debutroman Tranorna flyger söderut har väckt intresse även varit stort internationellt och på kort tid har boken sålts för översättning till 30 språk. Bland förlagen finns Penguin Random House/Doubleday i Storbritannien och Penguin Random House Vintage i USA. Budgivning i flera länder, däribland Tyskland där hela nio förlag budade mot varandra.
 – Jag har inte varit med om att en karaktär blivit så älskad av läsarna som Bo har blivit sedan jag jobbade med ”En man som heter Ove” av Fredrik Backman. Läsarna har verkligen tagit både Bo och hunden Sixten till sig och det känns väldigt fint att boken nu ska få möta läsare världen över, säger John Häggblom, förläggare på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.