Du visar för närvarande Krigshistoriepodden bokdebuterar med sågning av ryska krigsmakten
Rysslands militära fuck-ups släpps den 8 april. Pressbild.

Krigshistoriepodden bokdebuterar med sågning av ryska krigsmakten

Per Wallin, Mattis Bergwall och Fredrik Hagelin startade Krigshistoriepodden 2020. Det skulle bli en historiepodcast som inte tog sig själv på så stort allvar med uppsluppna diskussioner om lata generaler, omöjliga operationer och historiskt ”avgörande” ögonblick. Ryssland var ett självklart diskussionsämne redan från start. Men den 24 februari 2022 dubblerades poddens lyssningar över en natt:

Balanserandes mellan humor och allvar lotsas vi i boken genom Rysslands senaste hundra år av misslyckad militärhistoria: från första världskriget till det pågående Ukrainakriget. Att bedriva krig är svårt av många anledningar. 

I Rysslands militära fuck-ups presenterar Krigshistoriepodden flera exempel på systemfel och misslyckanden under Rysslands tid som stormakt och analyserar vad som kan ligga bakom. Författarna hittar en del av svaret i den statligt finansierade vodka-kulturen, den ryska soldatutbildningen som lämnar mycket att önska och naturligtvis i den väl etablerade korruptionen i det ryska samhället.