Recensioner

Boktugg har genom åren recenserat böcker i en mängd olika genrer. Men numera recenserar vi inte skönlitteratur, inga barnböcker. 

Skicka därför inga recensionsexemplar som vi inte efterfrågat.

Vad söker vi? Fackböcker som rör bokbranschen. Det kan handla om skrivande och berättarkonsten, eller förlags- och bokhandelshistoria. Även böcker inom försäljning, marknadsföring och entreprenörskap kan vara av intresse. I viss mån biografier om författare eller förläggare.

Skicka ett mejl till tips@boktugg.se och presentera din bok så kanske vi ber om ett recensionsexemplar ifall vi tror att boken är intressant för våra läsare och vi har tid. Det bör också vara nyutkomna böcker.

Äldre recensioner

Här nedan hittar du tidigare recensioner där det alltså förekommer en hel del skönlitteratur. Varför slutade vi recensera romaner? Svaret är rent ekonomiskt. Vi hade inte råd. Även om vi skulle önska att vi kunde recensera hundratals titlar varje år så var vi tvungna att prioritera bort det.

Recension ljudbok: Till minne av en mördare

Pascal Engman och Johannes Selåker har skrivit deckaren Till minne av en mördare. Daniel Åberg har lyssnat på ljudboken (inläst av Jonas Malmsjö) och blir imponerad.

Recension: Sluta aldrig fly av Harlan Coben

Spänningsmästaren Harlan Coben är tillbaka med en ny roman, Sluta aldrig fly. En spinoff till en serie men lika mycket en fristående berättelse som får högsta betyg av Boktuggs chefredaktör.

Bokrecension: 5 AM CLUB av Robin Sharma

Undertiteln till boken 5 AM CLUB är ”äg din morgon – förändra ditt liv”. Skriven av författaren till Munken som sålde sin Ferrari och med en blurb av Paulo Coelho har man därmed maxat förväntningarna.

Bokrecension: Clifford av Norman Bridwell

En del är stora, andra är små. Hunden Clifford är gigantisk och väldigt, väldigt röd. Fint och försiktigt berättat av Norman Bridwell, som både skrivit och illustrerat den här pärlan för de minsta läsarna.

Bokrecension: Folk med ångest av Fredrik Backman

Rasande roligt, förkrossande sorgligt och ibland en aning för mycket. Men det finns bara en Fredrik Backman, och få författare har hans förmåga att krossa hjärtan med ett leende och se rakt igenom människor. 

Bokrecension: Små eldar överallt av Celeste Ng

Kan man någonsin äga ett barn? I Små eldar överallt ställs ett litet samhälle på båda sidor barrikaderna när frågan vänds och vrids på. Resultatet är en lite för lång roman om tillhörighet och om hur olika människor ser på sig själva och andra. 

Bokrecension: Anteckningar från en orolig planet av Matt Haig

Springer livet ifrån oss? Ja, kanske. Matt Haig undersöker hur den moderna tillvaron påverkar oss och vad vi kan göra för att återhämta oss. En bok som både tröstar och vill utforska den digitala tidsålderns inverkan på människan.