Tintin Forssberg debuterar med I skuggan av verkligheten – att leva med diabetes

Tintin Forssberg

Jag var 6 år gammal när mitt liv tog en helomvändning. År 2005 fick jag sjukdomen som skulle komma att förändra mitt liv för alltid. Jag blev diagnostiserad med Diabetes typ-1. 

Mitt namn är Tintin Forssberg, jag är född år 1999 och uppväxt på en gård i Mjöhult tillsammans med min mamma, pappa, lillasyster och lillebror. Numera bor jag i Helsingborg tillsammans med min sambo. Mina stora intressen i livet är idrott och mat. Under sista året på samhällsprogrammet fick jag upp ögonen för att skriva, men det var först när jag kom ut i arbetslivet som jag kom på idén att skriva en bok. 

Jag har enda sedan min diagnostisering haft en lite annorlunda inställning till diabetes och har alltid känt att sjukdomen inte får begränsa mig. Istället har jag slängt den i en ryggsäck och tagit med den på alla livets äventyr. Jag låter inte min sjukdom krossa mina drömmar och jag har nu debuterat med en bok jag själv hade behövt som ung diabetiker.

I skuggan av verkligheten : att leva med diabetes

I skuggan av verkligheten : att leva med diabetes

Jag var sex år gammal och skulle åka med mamma, pappa och min lillasyster till badhuset och sedan äta lunch på McDonalds. Men tidigare den morgonen misstänkte mina föräldrar att det var något som inte stod riktigt rätt till. Vi kom aldrig till badhuset, och det blev aldrig någon lyxlunch. I stället blev det en vecka på sjukhuset. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.