Du visar för närvarande Lauren Groff följer upp Matrix med Den vilda flykten
Författaren Lauren Groff. Foto: Eli Sinkus.

Lauren Groff följer upp Matrix med Den vilda flykten

Den vilda flykten är en hisnande äventyrshistoria om en ung tjänsteflicka på flykt från svält och misär i den engelska bosättningen Jamestown, 1609 i delstaten Virginia. Det är en postkolonial Robinson Crusoe där flickan rusar fram genom den skrämmande naturen med samma hastighet och av liknande anledningar som många av oss idag skulle vilja fly vår samtid.

Boken är en fristående fortsättning på medeltidsskildringen Matrix. Med Groffs karakteristiska förmåga att genom språket sammanfoga människan med sin miljö är detta en berättelse som ger oss en historisk förankring samtidigt som den skriver ny kvinnohistoria. För översättningen står Bogg Johanna Karlsson.

Lauren Groff är trefaldig National Book Award-finalist och vinnare av såväl The Story Prize som Grand prix de littérature américaine och Joyce Carol Oates-priset. Hennes böcker är översatta till fler än 30 språk. Hon har nyligen öppnat en bokhandel, The Lynx, i Gainesville och nu senast utnämnts till en av världens 100 mest inflytelserika personer av TIME.

Den vilda flykten

Den vilda flykten

  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2024-04-24
  • ISBN: 9789189820067