Christoffer Orcander debuterar med Främmande kläder

Christoffer Orcander.

Min debutroman skulle getts ut redan för två år sedan, men ett mediadrev och en rad oriktiga uppgifter fick mitt förlag att backa och avbryta utgivningen. Leif GW muttrade att mitt författande var ”ytterst olämpligt” från en nedsutten soffa i TV4:s nyhetsmorgon. Men han hade blivit serverad oriktiga uppgifter om hur och när boken skrevs. Jag har jobbat många år som åklagare, på advokatbyrå och även i domstol. Skrivandet kommer alltid vara inspirerat av min yrkeskarriär, men jag har även manusförfattarutbildning och en examen i journalistik. Berättandet har alltid kommit naturligt. Mitt perspektiv är verklighetsnära och avskalat. Jag skriver helst om begär, skam och obehag. Den mänskliga faktorn ligger mig varmt om hjärtat. Omvägen till utgivning av min debutroman har varit kantad av kritik, post-covid, anmälningar, rättsprocesser och andra livsavgörande händelser som att bli pappa. Det betyder oerhört mycket att äntligen gå i mål, med mitt Panik förlag i ryggen.

Främmande kläder

Främmande kläder

Det krävs två för ett bedrägeri… En som vilseleder, och en som låter sig vilseledas.

Storbedragaren Martin Torn sitter häktad och är misstänkt för att ha lurat till sig hundratals miljoner. I media kallas han för Tornfalken och är känd som den organiserade brottslighetens största kassako.

Brottsutredningen mot honom är hisnande. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.