Annie H. Einarsrud debuterar med barnbok om bröstcancer

Böcker och skrivandet har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har alltid läst och skrivit väldigt mycket. Jag minns den där lilla förhårdnaden jag fick på långfingret, efter att pennan legat tryckt mot den i timmar i sträck. Nu för tiden blir det färre förhårdnader och mer nackspärr framför datorn. Det är något alldeles särskilt med att skapa berättelser och liv med ordens kraft! När jag skriver försvinner världen runt mig och orden forsar ut. Det ger en alldeles särskild känsla att stå framför mina bokhyllor och förnimma allt som ryms innanför pärmarna i var och en av böckerna som jag köpt genom åren.

När jag var 34 år och mitt i vardagskaos med hämtning på förskolan, vabb och överkokt pasta kom cancern på oönskat besök. Marken försvann under mina fötter och det enda jag kunde tänka på var att jag inte kunde dö från mina barn. Hur skulle de klara sig utan sin mamma? Jag bestämde mig för att göra något bra av det hela, vilket resulterade i att jag gjorde allvar av mina drömmar om att skriva en bok. Min första bok växte fram med hjälp av kunskapen som utbildad lärare och socionom, den egna erfarenheten av cancer och inte minst genom alla de samtal jag haft med mina barn under resans gång.

En dum knöl i mammas bröst

En dum knöl i mammas bröst

Först var det en helt vanlig dag. Pappa kom och hämtade på eftermiddagen. Men något var annorlunda. Mamma brukade alltid hämta dem annars. Var är mamma? ropade Henric. När pappa inte svarade blev Ella orolig. Det blev som en svart, hård sten i magen.

Det visar sig att Ella och Henrics mamma har en knöl i bröstet som heter cancer. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,