Anna-Karin Karlsson debuterar med den första delen i en romansvit om upprorsledaren Nils Dacke

Anna-Karin Karlsson. Fotograf Ida Karlsson

Jag är en kvinna på snart 53 år som debuterade 16 december 2022. Jag har drömt om att bli författare, journalist och sagoläsare i tv sedan jag var barn. Jag växte upp i Uppland men bor numera i Ydre i södra Östergötland, är gift med en mjölkbonde och vi har en dotter på tio år. Som 15åring gick jag en journalistkurs och skrev mina första artiklar för UNT när jag var 16 år. Efter flytten till Ydre 2007, började jag skriva för Smålands Tidningen. Efter nio år tog jag paus men behovet av att skriva drog mig snart in i tidningsvärlden igen. Så för fem år sedan började jag frilansa för Östgöta Correspondenten och bevakar Ydre där än. Jag är även utbildad reparationsskomakare med eget skomakeri, men gjorde om företaget i höstas och startade eget förlag för att ge ut min bok. Jag har levt ett spännande liv med många olika yrken och har mycket erfarenhet av livet att använda mig av i mitt skrivande. När jag nu skrivit min bok som jag också läst in som ljudbok känns mina drömmar uppfyllda.

Dacke lever. Del 1

Dacke lever. Del 1

Dacke lever är den första delen i en romansvit om upprorsledaren Nils Dacke där författaren levandegör mannen bakom det stora bondeupproret 1542-1543. Läsaren får följa med till Stockholmen på farligt uppdrag, och vidare på hästryggen genom Sverige, ner till Ydre där slaget i Sund äger rum. Kärlek, passion, svek och ond bråd död utlovas i debutromanen Dacke lever. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.