Anna-Karin Karlsson debuterar med den första delen i en romansvit om upprorsledaren Nils Dacke

Anna-Karin Karlsson. Fotograf Ida Karlsson

Jag är en kvinna på snart 53 år som debuterade 16 december 2022. Jag har drömt om att bli författare, journalist och sagoläsare i tv sedan jag var barn. Jag växte upp i Uppland men bor numera i Ydre i södra Östergötland, är gift med en mjölkbonde och vi har en dotter på tio år. Som 15åring gick jag en journalistkurs och skrev mina första artiklar för UNT när jag var 16 år. Efter flytten till Ydre 2007, började jag skriva för Smålands Tidningen. Efter nio år tog jag paus men behovet av att skriva drog mig snart in i tidningsvärlden igen. Så för fem år sedan började jag frilansa för Östgöta Correspondenten och bevakar Ydre där än. Jag är även utbildad reparationsskomakare med eget skomakeri, men gjorde om företaget i höstas och startade eget förlag för att ge ut min bok. Jag har levt ett spännande liv med många olika yrken och har mycket erfarenhet av livet att använda mig av i mitt skrivande. När jag nu skrivit min bok som jag också läst in som ljudbok känns mina drömmar uppfyllda.

Dacke lever. Del 1

Dacke lever. Del 1

Dacke lever är den första delen i en romansvit om upprorsledaren Nils Dacke där författaren levandegör mannen bakom det stora bondeupproret 1542-1543. Läsaren får följa med till Stockholmen på farligt uppdrag, och vidare på hästryggen genom Sverige, ner till Ydre där slaget i Sund äger rum. Kärlek, passion, svek och ond bråd död utlovas i debutromanen Dacke lever. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.