Är du debuterande författare eller har ni aktuella debutanter på ert förlag? Läs mer här om hur du gör för att skicka in och vilka kriterier som gäller.

Vår definition av debutant: En författare kan debutera två gånger i sitt liv: som skönlitterär och som facklitterär författare.

Här hittar du de senaste debutantporträtten.

Debutanterna i bokstavsordning (förnamn)

Peter Stålhammar debuterar med Pumpakungen

Mitt namn är Peter Stålhammar och jag bor i Getebol strax utanför Säffle. Jag är en fantasifull ingenjör som alltid vill lösa nya problem och har ett konstant behov av att bygga saker.

Peter Sundberg debuterar med roman om förbjuden kärlek

Att jag skulle skriva var länge självklart, detta fram till att jag snubblade över en kvällskurs i hur man gör radio. Kärleken var omedelbar. Efter mer än ett decennium i radiostudion och med hundratals timmar direktsänd radio började dock suget efter att återigen få utrycka mig i skrift skapa ett så pass starkt sug att jag anmälde mig till en kvällskurs på Skrivarakademien.

Petra Mårtensson debuterar med barnboken Hemligheten

Jag minns när jag var liten och tillbringade somrarna och vintrarna med tjocka släkten i vår skånelänga på Österlen, ofta gjorde vi saker tillsammans barn och vuxna såsom att åka längdskidor när permafrosten lagt sig i de snö och istappsklädda trollskogarna.

Petra Nyberg debuterar med en historisk true crimeroman

I mitt skrivande kombinerar jag min fäbless för historia med att skildra spännande människoöden. Jag arbetar som arkivarie vid Riksarkivet i Lund och i arkiven har jag mött många verkliga berättelser som inspirerat mig att skriva och att dela med mig av dem.

Psykologen David Waskuri debuterar med självhjälpsbok

Jag har skrivit den här boken eftersom jag vet att det går att göra mycket för att förebygga psykisk ohälsa i allmänhet och utmattning i synnerhet. Jag ser ett stort behov av bättre psykologisk kunskap i samhället. Psykisk ohälsa,

Sabine Mickelsson debuterar med magisk bilderbok

Mitt första möte med magi var när jag lärde mig att skapa ord av bokstäver, och redan som femåring skrev jag min första bok. Under samma period hittade jag vägen till Narnia och min kärlek till det förtrollande och fantastiska var ett faktum.

Sabine Schulz-Svensson debuterar med skröna

Svag för det skrivna ordet, några skrivarkurser och efter närmare 40 publicerade noveller ibland annat veckopress och antologier tar jag nu steget och släpper min första skönlitterära bok. 

Sara Gren debuterar med diktsamling

Det är med orden jag navigerar genom livet. Inte de ord som lämnar min mun utan de som lämnar min penna. Jag är oändligt tacksam för att jag alltid haft detta verktyg.