Karita Hagström debuterar med en bok för barn om det svåra och obegripliga: livet efter döden.

Karita Hagström.

Jag är uppvuxen och fortfarande boende i Stockholms norrort. Jag bor i ett lummigt naturområde tillsammans med min familj. Där mår jag som bäst, bland alla växter, djur och familj. Mitt hem ger mig 

möjligheten att vara kreativ och i hammocken för ett halvår sen bestämde jag mig för att ta tag i min dröm om att skriva och illustrera en barnbok.

När det gäller böcker för barn är ordet fantasi som dyker upp hos mig.

I fantasins värld kan allt hända vilket gör allt spännande. 

Fantasi är en viktig aspekt i min undervisning på förskolan. Som förskollärare ser jag möjligheter till fantasifull undervisningen genom att tex förvandlas till en pirat som undervisar fakta om havet, eller Superskräphjälte som uppmuntrar barnen att rädda lekparken från skräp. Fantasi är ett fantastiskt verktyg när man vill fånga barns intresse och rikta den till något viktigt. 

Som förskollärare får jag ofta möjligheten att ta del av barns egna tankar och funderingar om olika händelser, glada som sorgliga, viktiga och känsliga ämnen som berör på olika sätt. 

Döden är ett sådant ämne.

Jag ville skriva om det, att förlora någon som aldrig kommer tillbaka. Slutar man bara finnas eller fortsätter finnas någon annanstans?

Var är min storebror?

Var är min storebror?

Min storebror var väldigt snäll när han levde.

Nu är han död. Men vad betyder det egentligen? Finns han inte längre? Eller fortsätter han finnas någon annanstans?

Var är min storebror? är en bok för barn om det svåra och obegripliga: livet efter döden.

Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.