ANNONS

Debutanten Karin Wik. Foto: Privat

Karin Wik debuterar med thriller om mord på internatskola

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ända sedan Tolkiens Sagan om Ringen och Enid Blytons Fem-böcker har de berättelser jag älskat mest haft ett gemensamt: spänningen. Sedan kan en spännande bok handla om precis vad som helst, och jag tror att en viktig nyckel ligger i det som har blivit en sanning i alla fall för mig: läsaren bryr sig mindre om händelseutvecklingen i själva berättelsen än om hur det ska gå för huvudpersonen eller huvudpersonerna i boken.

Idén som nu har blivit till Skolan kom till mig plötsligt, som idéer tenderar att göra. I teorin flygande från ingenstans, men mer sannolikt efter inspiration från författare som John Le Carré och Gillian Flynn. Jag ville skriva en spänningsroman med det slutna rummet som förutsättning. Både i form av en fysisk plats som är begränsad och skild från omvärlden, och med en huvudperson vars egna erfarenheter och bakgrund begränsar hennes förmåga att se verkligheten som den är. Istället drar hon fel slutsatser och går vilse både i sig själv och i berättelsens mordgåta. Och läsaren går vilse med henne.

Skolan

Skolan

En isolerad internatskola. Två mördade elever. Lojalitet och traditioner som går före allt.

Vass och suggestiv spänningsdebut i internatskolemiljö. Djupt inne i granskogen ligger Axelsons, en prestigefylld internatskola där traditioner och lojalitet är viktigare än allt annat. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL