Karin Wik debuterar med thriller om mord på internatskola

Debutanten Karin Wik. Foto: Privat

Ända sedan Tolkiens Sagan om Ringen och Enid Blytons Fem-böcker har de berättelser jag älskat mest haft ett gemensamt: spänningen. Sedan kan en spännande bok handla om precis vad som helst, och jag tror att en viktig nyckel ligger i det som har blivit en sanning i alla fall för mig: läsaren bryr sig mindre om händelseutvecklingen i själva berättelsen än om hur det ska gå för huvudpersonen eller huvudpersonerna i boken.

Idén som nu har blivit till Skolan kom till mig plötsligt, som idéer tenderar att göra. I teorin flygande från ingenstans, men mer sannolikt efter inspiration från författare som John Le Carré och Gillian Flynn. Jag ville skriva en spänningsroman med det slutna rummet som förutsättning. Både i form av en fysisk plats som är begränsad och skild från omvärlden, och med en huvudperson vars egna erfarenheter och bakgrund begränsar hennes förmåga att se verkligheten som den är. Istället drar hon fel slutsatser och går vilse både i sig själv och i berättelsens mordgåta. Och läsaren går vilse med henne.

Skolan

Skolan

En isolerad internatskola. Två mördade elever. Lojalitet och traditioner som går före allt.

Vass och suggestiv spänningsdebut i internatskolemiljö. Djupt inne i granskogen ligger Axelsons, en prestigefylld internatskola där traditioner och lojalitet är viktigare än allt annat. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL