Kristofer Vernmark debuterar med en diktsvit om att söka sig inåt, bortåt och neråt

Kristofer Vernmark. Fotograf: David Brohede

Jag är psykolog och författare. I mitt yrke är verkligheten strukturerad, definierbar och vetenskaplig. Därför blir kontrasterna stora till poesin som främst varit en uttrycksform för det mest personliga, svårdefinierade och outtalade. Ändå söker sig de här världarna allt mer in i varandra.

Min poesidebut nu som då på Visto förlag är en diktsamling om ensamhet, sorg, tro, tvivel och livets rundgång. Att vilja röra sig framåt, men ge efter för passiviteten. Diktsamlingen är skriven på bunden vers med inspiration från stora svenska poeter som Dan Andersson, Anna Greta Wide och Karin Boye, och lyfter universella teman som lever i oss från tonåren, genom hela vuxenlivet.

Nu som då

Nu som då

det en gång tänkta ristat in
i rökstensrader står
och ingen plats att kalla min
där vänlig tanke går

Det är så självklart när jag väl upptäcker det. Att de här raderna kommer från en annan plats, en annan tid, ett annat jag. Ett ständigt närvarande eko. Ljuden och tankarna som jagar mig, utanförskapets lockrop och flyktens bris. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.