Kristina Agnér debuterar med mordhistoria inspirerad av de småländska skogarna

Manusutvecklaren Kristina Agnér debuterar som författare. Foto: Emil Malmborg

För några somrar sedan satt jag vid sjön i Småland, nära vårt torp. Jag hade skrivit flera manus – men det hade aldrig känts rätt att skicka till förlag. Så vad skulle jag skriva om nu?

Jag har alltid fascinerats av mordhistorier, men i verkligheten var just döden min stora skräck. När jag var i tjugoårsåldern gick min mamma bort i cancer. Det påverkade hela mitt liv, men det var också mammas småländska bakgrund som gav mig chansen att sitta där vid sjön och fundera på nästa mordgåta.

Till vardags arbetar jag som manusutvecklare; nu var det dags för mitt eget manus. Titeln blev Var inte rädd för mörkret, trots att jag aldrig haft svårt att sova själv i vårt ensliga torp. Livets mörker är desto knepigare. Det blir även min huvudperson Alva varse när hennes mamma dör under mystiska omständigheter.

Det var när jag satt där vid den glittrande sjön som jag insåg att nästa manus skulle utspela sig i Småland – mitt i den svenska sommaren.

Och den här gången skulle jag skicka till förlag.

Var inte rädd för mörkret

Var inte rädd för mörkret

Alva lämnar Stockholm med ett krossat hjärta för att röja upp i det gamla båtsmanstorpet hon ärvt efter sin mamma. Väl på plats i de småländska skogarna får hon veta att modern inte dött en naturlig död. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL