ANNONS

Leif Appelgren, författare. Foto: Eva Lindblad

Leif Appelgren debuterar med kriminalroman om åklagare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Dömt och klart!

Rådmannen i rättssalen har precis avkunnat dom i dagens huvudförhandling. Du slår ihop åklagarakten du har framför dig och antecknar domslutet på omslaget. På andra sidan salen gör försvarsadvokaten detsamma med sin akt. Den åtalade förs i handfängsel bort av häktets transportpersonal. Och sedan … glömmer du förhandlingen och den dömde? Med tiden kanske en del faller i glömska, det kommer ju hela tiden nya mål. Men många fall och livsöden etsar sig också fast, berör och väcker frågor. 

Det som spelas upp under en brottsutredning och rättegång är en provkarta över allt från det högsta till det lägsta hos människor. Från storhet och imponerande mod till avskyvärda handlingar. I kontrast till dramatiken kan ibland också humorn oväntat dyka upp och förlösa med skratt, så länge nu skrattet är med och inte åt någon. Brottmålens ensemble av domare, advokater och åklagare, för att inte tala om kriminalpoliser, är också ofta starka karaktärer.

Jag har i rättssalar mött en växande skara av händelser, människor och livsöden som det är omöjligt att ställa sig likgiltig inför. Med tiden en sorts smältdegel av mänskligt beteende som väntar på att stöpas om till nya berättelser. Det här är en sådan.

Ingen ond man

Ingen ond man

 

SOS Alarm, vad har hänt?
Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum.
Centralgaraget i Tensta centrum sa du?
Ja, kan du skynda dig
Vad heter du och vad har du för telefonnummer?
Men skit i det nu, skicka polis. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL