Leif Appelgren debuterar med kriminalroman om åklagare

Leif Appelgren, författare. Foto: Eva Lindblad

Dömt och klart!

Rådmannen i rättssalen har precis avkunnat dom i dagens huvudförhandling. Du slår ihop åklagarakten du har framför dig och antecknar domslutet på omslaget. På andra sidan salen gör försvarsadvokaten detsamma med sin akt. Den åtalade förs i handfängsel bort av häktets transportpersonal. Och sedan … glömmer du förhandlingen och den dömde? Med tiden kanske en del faller i glömska, det kommer ju hela tiden nya mål. Men många fall och livsöden etsar sig också fast, berör och väcker frågor. 

Det som spelas upp under en brottsutredning och rättegång är en provkarta över allt från det högsta till det lägsta hos människor. Från storhet och imponerande mod till avskyvärda handlingar. I kontrast till dramatiken kan ibland också humorn oväntat dyka upp och förlösa med skratt, så länge nu skrattet är med och inte åt någon. Brottmålens ensemble av domare, advokater och åklagare, för att inte tala om kriminalpoliser, är också ofta starka karaktärer.

Jag har i rättssalar mött en växande skara av händelser, människor och livsöden som det är omöjligt att ställa sig likgiltig inför. Med tiden en sorts smältdegel av mänskligt beteende som väntar på att stöpas om till nya berättelser. Det här är en sådan.

Ingen ond man

Ingen ond man

  • Förlag: Lind & Co
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-04-27
  • ISBN: 9789179035440

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL