Kristoffer Lieng debuterar med en ovanlig bok om ett ovanligt land

Kristoffer Lieng. Foto: Alexander Uggla

I tonåren hittade jag en gammal radioapparat och rattade av en slump in Radio Rysslands rösts sändningar på svenska. Vi började brevväxla och några år senare började jag själv arbeta där. En ryss skulle nog säga att det var ödet.

Jag har befunnit mig i den ryska medie- och universitetsvärlden ungefär lika länge som Putin har suttit vid makten. Jag har varit verksam vid Sveriges Radio, Svenska YLE och RT samt undervisat vid universiteten i Lund, Moskva och Caen i Frankrike. 

Med Sill i päls vill jag ge en personlig (självironisk) och humoristisk inblick i människornas Ryssland så som det inte så ofta skildras i svenska nyheter, om köttiga sallader, tågresor, vardagskorruption, festligheter, studentkorridorer och om hur det är att ligga lungsjuk på ryskt sjukhus eller gunga hem i en lada i Moskvanatten med glad moll i radion och en rökande gubbe med keps vid ratten.

Sedan några år bor jag i Frankrike med min halvryska familj.

Sill i päls : 20 år i Putins skugga

Sill i päls : 20 år i Putins skugga

  • Förlag: LYS
  • Utgiven: 2020-05-07
Det pratas ofta om den ständiga fienden Ryssland, dess trollfabriker och den ledare som suttit vid makten i 20 år. Den här boken handlar inte om troll eller Putin, och ger heller inget svar på huruvida han är snäll, om han snart kommer att inta Sverige eller exakt hur eländigt det är att leva i Ryssland idag. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,