ANNONS

Orvar Bergvall. Foto: Privat

Konstflygaren Orvar Bergvall debuterar med sina memoarer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt egentliga arbetsliv började som forskningsassistent på dåvarande Atomenergi AB och följdes av studier på Karolinska Institutets tandläkarutbildning. Närmare trettioårsåldern belönades mitt flygintresse med ett certifikat på Bromma vilket följdes upp med utbildning i avancerad flygning. Min geografiska utbredning som tandläkare utgick från Barkarby och via Skälby till Enköping och slutade i Vansbro, Dalarna. Motsvarande geografiska spridning när det gäller Aerobatic som är det vedertagna namnet på konstflygning sträckte sig över hela Sverige och delar av Norge och Västtyskland och även ner till Frankrike och Italien. England och USA gästades men ”Over there” flögs det med lånade flygplan. Min ledstjärna har varit en devis både när det gäller tandläkeri och flygning som lyder: Jag har överlevt båda yrkena tack vare min insikt om nödvändigheten att ta lärdom av mina misstag. För närvarande styrs mitt liv av att minnas de gångna åren med glädje och saknad.

Varför blir man konstflygare? Varför inte...

Varför blir man konstflygare? Varför inte...

Tandläkaren och konstflygaren Orvar Bergvall  har skrivit sina memoarer och i denna bok får vi ta del av hans innehållsrika liv i lycka och i sorg. Att han har uppnått den aktningsvärda åldern av 80 är måste ses som ett under med tanke på vilka halsbrytande eskapader han har upplevt. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Drakar, magi och uråldriga hemligheter i ny fantasybok

”Tänk om allt vi någonsin trott på var lögn, tänk om all kunskap vi tror oss ha är baserat på lögner. Tänk om allt vi någonsin tränats för, fostrats för, var lögn.
Skulle du vilja veta det då?”

Drakfödd utspelar sig i det fiktiva Kammanthea där Kejsaren styr den kända världen med järnhand. Till sin hjälp har han sin onda tjänare och en mystisk mörk makt. Rebeller försöker stoppa dem, men de har inte en chans emot det mäktiga Imperiet. Tills en dag en radh’riam återvänder, tillsammans med en drake och uråldriga hemligheter.

Med fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer som nästan går att ta på tar Annie Erixon med oss på en episk resa i en magisk värld. Läs, bara läs.

(...) Läs hela artikeln »