ANNONS

Konstflygaren Orvar Bergvall debuterar med sina memoarer

Orvar Bergvall. Foto: Privat

Mitt egentliga arbetsliv började som forskningsassistent på dåvarande Atomenergi AB och följdes av studier på Karolinska Institutets tandläkarutbildning. Närmare trettioårsåldern belönades mitt flygintresse med ett certifikat på Bromma vilket följdes upp med utbildning i avancerad flygning. Min geografiska utbredning som tandläkare utgick från Barkarby och via Skälby till Enköping och slutade i Vansbro, Dalarna. Motsvarande geografiska spridning när det gäller Aerobatic som är det vedertagna namnet på konstflygning sträckte sig över hela Sverige och delar av Norge och Västtyskland och även ner till Frankrike och Italien. England och USA gästades men ”Over there” flögs det med lånade flygplan. Min ledstjärna har varit en devis både när det gäller tandläkeri och flygning som lyder: Jag har överlevt båda yrkena tack vare min insikt om nödvändigheten att ta lärdom av mina misstag. För närvarande styrs mitt liv av att minnas de gångna åren med glädje och saknad.

Varför blir man konstflygare? Varför inte.....

Varför blir man konstflygare? Varför inte.....

Tandläkaren och konstflygaren Orvar Bergvall  har skrivit sina memoarer och i denna bok får vi ta del av hans innehållsrika liv i lycka och i sorg. Att han har uppnått den aktningsvärda åldern av 80 är måste ses som ett under med tanke på vilka halsbrytande eskapader han har upplevt. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL