Kristoffer Eriksson debuterar med dystopisk framtidsskildring

Debutanten Kristoffer Eriksson. Foto: Privat

Mitt namn är Kristoffer Eriksson och jag är född 1996, uppvuxen i Lessebo och bor numera i Växjö. Efter gymnasiet var jag minst sagt osäker på vad jag ville göra med mitt liv, och av en slump hamnade jag på en lokal högstadieskola. Redan efter några dagar insåg jag att jag hamnat precis rätt. Läraryrket är mitt kall, och jag tar examen från ämneslärarprogrammet sommaren 2022. Genom en kombination av författarskapet och lärarprofessionen önskar jag göra allt i min makt för att stärka ungdomars läslust och litteracitet i en tid där det sistnämnda är viktigare än någonsin. I det skrivna ordet finns oändligt mycket att uppleva, men mitt bidrag till mina läsare är inte enbart att bjuda med dem på en spännande och fartfylld resa, utan även att rikta blickar mot de samhällsfrågor som vi inte bör vända blicken från. Vi är här och nu, men vilka blir kvar? Min debutroman De som blev kvar ger ett dystopiskt svar på den frågan.

De som blev kvar

De som blev kvar

Ana bor i en by i skogen, långt bort från De oförändrades ljusväggar, teknologi och hänsynslöshet. När Anas farmor förlorar sin långa kamp mot cancern, en kamp alla överlevare förr eller senare måste utkämpa, finns det inte längre någon anledning för Ana att stanna kvar i byn där hon aldrig passat in. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL