Debutanten Kristoffer Eriksson. Foto: Privat

Kristoffer Eriksson debuterar med dystopisk framtidsskildring

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Mitt namn är Kristoffer Eriksson och jag är född 1996, uppvuxen i Lessebo och bor numera i Växjö. Efter gymnasiet var jag minst sagt osäker på vad jag ville göra med mitt liv, och av en slump hamnade jag på en lokal högstadieskola. Redan efter några dagar insåg jag att jag hamnat precis rätt. Läraryrket är mitt kall, och jag tar examen från ämneslärarprogrammet sommaren 2022. Genom en kombination av författarskapet och lärarprofessionen önskar jag göra allt i min makt för att stärka ungdomars läslust och litteracitet i en tid där det sistnämnda är viktigare än någonsin. I det skrivna ordet finns oändligt mycket att uppleva, men mitt bidrag till mina läsare är inte enbart att bjuda med dem på en spännande och fartfylld resa, utan även att rikta blickar mot de samhällsfrågor som vi inte bör vända blicken från. Vi är här och nu, men vilka blir kvar? Min debutroman De som blev kvar ger ett dystopiskt svar på den frågan.

De som blev kvar

De som blev kvar

Ana bor i en by i skogen, långt bort från De oförändrades ljusväggar, teknologi och hänsynslöshet. När Anas farmor förlorar sin långa kamp mot cancern, en kamp alla överlevare förr eller senare måste utkämpa, finns det inte längre någon anledning för Ana att stanna kvar i byn där hon aldrig passat in. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Relaterade nyheter

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL