Debutanten Kerstin Bergman. Foto: Andreas Gruvhammar

Kerstin Bergman debuterar med hemvändardeckare

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag har beskrivits som både den galnaste och den modigaste. Deckarexperten som ger sig på att skriva en egen deckare – dumdristigt var ordet, sa Bull. Men när jag insåg hur kul det var att skriva skönlitterärt ville jag ändå se om jag kunde få ihop en hel bok. Och när jag fått det, ville jag se om den dög. Och när förlaget sa ja, var det bara att blunda och kasta mig ut.

Jag tillbringade mina första år på Ekerö. Det var där jag hade den trygga barndom som på så många sätt format mig till den jag är idag. Men som van deckarläsare vet jag att det under den idylliska ytan alltid finns något annat. Och när jag började skriva om Ekerö smög det sig in, mina minnen förändrades och blev till någon annans. Den stekande sommarsolen kastade tunga skuggor under villaträdgårdarnas buskage. Nya släktingar och barndomskamrater dök upp bärande på hemligheter. Mystiska saker började hända och själv hade jag fullt sjå med att hinna skriva ner allt det som så småningom blev till Oskuld och oleander.

Oskuld och oleander

Oskuld och oleander

Iris Bure återhämtar sig som bäst från ett stort svek när dödsbudet kommer: Faster Irma har gått bort. Efter sig lämnar hon Iris barndomshem, huset på Ekerö. Med några semesterveckor till godo erbjuder sig Iris att röja upp och återvänder till platsen där hon växte upp. Men det som börjar som en enkel flyttstädning får snart mörkare karaktär. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »