Kerstin Bergman debuterar med hemvändardeckare

Debutanten Kerstin Bergman. Foto: Andreas Gruvhammar

Jag har beskrivits som både den galnaste och den modigaste. Deckarexperten som ger sig på att skriva en egen deckare – dumdristigt var ordet, sa Bull. Men när jag insåg hur kul det var att skriva skönlitterärt ville jag ändå se om jag kunde få ihop en hel bok. Och när jag fått det, ville jag se om den dög. Och när förlaget sa ja, var det bara att blunda och kasta mig ut.

Jag tillbringade mina första år på Ekerö. Det var där jag hade den trygga barndom som på så många sätt format mig till den jag är idag. Men som van deckarläsare vet jag att det under den idylliska ytan alltid finns något annat. Och när jag började skriva om Ekerö smög det sig in, mina minnen förändrades och blev till någon annans. Den stekande sommarsolen kastade tunga skuggor under villaträdgårdarnas buskage. Nya släktingar och barndomskamrater dök upp bärande på hemligheter. Mystiska saker började hända och själv hade jag fullt sjå med att hinna skriva ner allt det som så småningom blev till Oskuld och oleander.

Oskuld och oleander

Oskuld och oleander

Iris Bure återhämtar sig som bäst från ett stort svek när dödsbudet kommer: Faster Irma har gått bort. Efter sig lämnar hon Iris barndomshem, huset på Ekerö. Med några semesterveckor till godo erbjuder sig Iris att röja upp och återvänder till platsen där hon växte upp. Men det som börjar som en enkel flyttstädning får snart mörkare karaktär. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL