Skånska Deckarmässan arrangeras för första gången

Kerstin Bergman arrangerar tillsammans med Gunilla Wedding den första Skånska Deckarmässan. Bild: Andreas Gruvhammar

Deckare som utspelar sig i Skåne finns det gott om, men något samlat arrangemang för Skånes deckarförfattare har inte funnits förrän nu. För första gången anordnas Skånska deckarmässan i Lund.

Skånska deckarmässan arrangeras av författaren och deckarexperten Kerstin Bergman och Gunilla Wedding, deckarkritiker och kulturredaktör på Skånska Dagbladet. De är båda ledamöter av Svenska Deckarakademin och tyckte att det saknats ett forum för skånska deckare.

– Vi kom på idén med en skånsk deckarmässa och pratade med stadsbiblioteket i Lund som var positiva, säger Kerstin Bergman.

Kerstin och Gunilla har bjudit in alla deckarförfattare de hittat som antingen är verksamma i Skåne eller skriver om Skåne.

– I princip har alla tackat ja, utom de som redan varit uppbokade på något annat. Hela 34 författare eller författarpar kommer och alla har varit jätteentusiastiska. Det är både författare från stora förlag och egenutgivare.

Bland de många deltagarna finns Olséni & Hansen, Tina Frennstedt, Set Mattsson, Frida Skybäck, Mikaela Bley, Anna Karolina, Dan Nilsson och Karin Wahlberg.

Mässan hålls 18 mars på Lunds stadsbibliotek och inträdet är gratis. På programmet finns intervjuer med alla deltagande författare, en skånsk deckarpromenad med fina priser, bokförsäljning och signering. Förhoppningen är att mässan ska bli ett årligen återkommande arrangemang.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.