Konstnären Malin Sellergren debuterar som barnboksförfattare

Malin Sellergren. Porträttfoto: Carina Lindgren

Den 27 januari debuterar jag som barnboksförfattare med ”Den gyllene dalen” – en konstsaga med poetiska sånger och 72 fantasifulla bilder. Boken handlar om barnhemsflickan Elara som längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv och inte behöver anpassa sig efter barnhemmets alla krav och regler. När hennes lillebror dör i lungsot, bestämmer hon sig för att finna ”Den gyllene dalen” – en magisk plats där hon kan få ett friare liv och kanske även återförenas med sin bror.

Att skriva och illustrera den ”Den gyllene dalen” har hjälpt mig att bearbeta mitt eget liv och min barndom på ett symboliskt sätt. Den där känslan av att inte riktigt passa in och vara lite annorlunda följde mig genom barndomen. Vuxna i min närhet fanns sällan där känslomässigt, vilket bidrog till att jag ofta dagdrömde mig bort. Antagligen tycker nästan ingen som tittar tillbaka på sin uppväxt att den har varit perfekt, men i dagens stressiga samhälle finns det nog väldigt många barn som känner sig förbisedda och därför kan relatera till bokens huvudkaraktär, Elara.

Jag bor i Stockholm och arbetar som konstnär, illustratör, formgivare och dekorationsmålare. Jag håller även i målarkurser för barn på Medborgarskolan Lidingö. Tidigare har jag gett ut en diktsamling och illustrerat kapitelboken ”Klinga och Kapulko i rymden”.

Den gyllene dalen

Den gyllene dalen

Har du varit i dalen som glimmar, där småfolk och småkryp i bäckarna simmar? En gyllene dal, där du kan göra allt du någonsin drömt om. Där du är perfekt som du är, bara genom att finnas till?

Barnhemsflickan Elara längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv. En plats där hon inte behöver anpassa sig efter barnhemmets alla krav och regler. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.