Konstnären Malin Sellergren debuterar som barnboksförfattare

Malin Sellergren. Porträttfoto: Carina Lindgren

Den 27 januari debuterar jag som barnboksförfattare med ”Den gyllene dalen” – en konstsaga med poetiska sånger och 72 fantasifulla bilder. Boken handlar om barnhemsflickan Elara som längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv och inte behöver anpassa sig efter barnhemmets alla krav och regler. När hennes lillebror dör i lungsot, bestämmer hon sig för att finna ”Den gyllene dalen” – en magisk plats där hon kan få ett friare liv och kanske även återförenas med sin bror.

Att skriva och illustrera den ”Den gyllene dalen” har hjälpt mig att bearbeta mitt eget liv och min barndom på ett symboliskt sätt. Den där känslan av att inte riktigt passa in och vara lite annorlunda följde mig genom barndomen. Vuxna i min närhet fanns sällan där känslomässigt, vilket bidrog till att jag ofta dagdrömde mig bort. Antagligen tycker nästan ingen som tittar tillbaka på sin uppväxt att den har varit perfekt, men i dagens stressiga samhälle finns det nog väldigt många barn som känner sig förbisedda och därför kan relatera till bokens huvudkaraktär, Elara.

Jag bor i Stockholm och arbetar som konstnär, illustratör, formgivare och dekorationsmålare. Jag håller även i målarkurser för barn på Medborgarskolan Lidingö. Tidigare har jag gett ut en diktsamling och illustrerat kapitelboken ”Klinga och Kapulko i rymden”.

[Book: ISBN hittades ej]

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.