ANNONS

Karin Färnlöf Clarin debuterar med fjälldeckare

Debutanten Karin Färnlöf Clarin. Foto: Privat

Jag heter Karin Färnlöf Clarin, en 54-årig trebarnsmamma som bor och arbetar i Kungsbacka. Efter många år som chef, konsult och projektledare bestämde jag mig 2019 för att satsa fullt ut på skrivandet. Fjällmordet är min debutroman, en psykologisk deckare med samhällsperspektiv och en doft av Norrbottens fjällvärld.

​Det började med en bilresa sommaren 2019. Radion sände ”Sommar i P1” och sportjournalisten Erik Niva berättade om sin uppväxt i Malmberget. Det var bara en liten del av Eriks sommarprat, men hos mig stannade berättelsen kvar. Om människorna i Malmfälten, ”Sveriges Klondyke” som det kallades i början av 1900-talet. Om livet i gruvans närhet, men långt ifrån så mycket annat. 

Samtidigt hade jag en annan idé i bakhuvudet från många års vandringar i den svenska fjällvärlden. En ensam vandrare kommer till en öde fjällstuga och hittar en död kropp.

De båda idéerna gled ihop till en berättelse – Fjällmordet.

Fjällmordet

Fjällmordet

En tidigare vd på det lokala gruvbolaget hittas död vid en fjällstuga i Gällivaretrakten. Det ser ut att bero på naturliga orsaker och kriminalassistent Markus Ljunggren och hans chef Sven Pettersson har ingen anledning att misstänka något annat. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL