Krister Johansson debuterar med romanen I ambulansen, bakom kulisserna 

Krister Johansson. Fotograf: Linn Arthursson, Vänerfoto

Jag är född och uppvuxen i Uddevalla men bor sedan tio år tillbaka i Vänersborg. Intresset för sjukvård väcktes redan som barn. Sedan dess har jag hunnit med att som tonåring bli Sveriges yngste Röda Kors-instruktör, arbeta som sjukvårdsbiträde inom långvården, utbilda mig till sjuksköterska med vidareutbildning i anestesi och intensivvård varefter jag arbetade som narkossköterska på operationen. Men så småningom var det intresset för ambulansverksamheten och akutsjukvård som tog över.

I 35 år arbetade jag i ambulansverksamheten som ambulansföreståndare, lärare och ambulanspersonal. Det var framför allt variationen i arbetsuppgifterna, intresset av att hjälpa personer i svåra akuta situationer och kamratskapen bland kollegorna som fick mig att älska mitt arbete.

Förutom intresset för sjukvård och ambulansverksamheten är jag en nyfiken och uppfinningsrik person med intresse och talang för det mesta. Genom åren har jag på fritiden snickrat, släktforskat, varit husförsäljare och uppfunnit väskor och bälten för katastrofsituationer och till ambulanserna. Att jag nu även har skrivit en bok kan därför tyckas självklart för dem som känner mig.

I ambulansen, bakom kulisserna

I ambulansen, bakom kulisserna

Dramatiska trafikolyckor, plötsliga hjärtstopp och snabba ambulansförlossningar. Så många uppdrag. Många människor. Följ Adam och hans kollegor genom en dråplig, tänkvärd och spännande 35 år lång arbetslivsresa på ambulansen.

Klockan är 08.06. Adam har precis lämnat ambulansstationen för sista gången. Han har varit pensionär i exakt sex minuter. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.