Ny litteraturpodd – Expressens bokklubb

Gänget bakom nya podden Expressens bokklubb. Foto: Anna-Karin Nilsson.

🎙️ Poddpremiär. I den nya podden ”Expressens bokklubb” får du höra kulturredaktionen prata om böcker på det sätt de gör med sina vänner, utan filter och pekpinnar. Varje vecka dyker de ner i en aktuell bok för att hitta de roligaste och mest intressanta aspekterna av den.
– Genom ”Expressens bokklubb” fördjupar vi och breddar vi vår litteraturbevakning. Vi vill visa att man kan prata om och lyfta litteratur på ett engagerande sätt, och satsa på ett litteratursamtal som är både initierat och underhållande, säger Valerie Kyeyune Backström, biträdande kulturchef.
Podden har premiär måndagen den 29 april, och kommer att släppas måndagar hela våren. Avsnitten går att lyssna på hos Expressen, Spotify, Podcaster och på plattformar där poddar finns.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.