Karin Martinsson debuterar med en generationsbok, en biografi och en stark livsskildring

Karin Martinsson. Porträttfotograf: Björn Mattisson

Jag växte upp i Ångermanland. Som barn tyckte jag om att läsa och skriva. ”Kära dagbok, idag har jag talat med Honom” stod det i dagboken när jag var tretton. I senare dagböcker kan man läsa om viktiga saker som apartheidsystemet i Afrika, kampen mot svensk atombomb och om president Kennedy som jag beundrade.
Det jag inte skrev om var våldet i familjen, att pappa slog mamma. Det var inte heller något jag talade med kamraterna om. Vi hade det ändå bra i vår familj, pappa var inte elak mot mig och mina bröder. Som vuxen började jag fundera på det dubbla i detta – en lycklig barndom med en pappa som misshandlade mamma. Var det så? Hade jag svikit mamma?

Jag kände behov av att så neutralt som möjligt beskriva min barndom, även våldet som förekom. Fick tips om föreningen Liv i Sverige som uppmuntrar alla att skriva sin livshistoria. Flera kurser blev det och här fann jag också många nya vänner, lika ivriga att skriva som jag själv.

Det kommer bli bra

Det kommer bli bra

Det hela verkade vara en perfekt tillvaro, utifrån. Snygga och välanpassade föräldrar, som kämpade för att komma upp sig i livet, och som tog hand om oss barn. Allt hade kunnat vara fint.

Men en osäkerhet smög sig in. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL