Anna Welin debuterar med skönlitterär bok om familjehemsvården

Författaren Anna Welin
Författaren Anna Welin. Fotograf: Emma Larsson.

Jag möter dem varje dag i mitt arbete, barn som är i behov av vuxna som orkar älska och trösta, med vetskap om att barnet kan ryckas ifrån dem om de biologiska föräldrarna skulle må bättre.

Socialtjänsten letar desperat efter familjehem. Om detta ville jag skriva. En skönlitterär bok. Om de biologiska föräldrarna som ofta själva drabbats hårt av livet. Om barnen som behöver få sina behov tillgodosedda för att kunna utvecklas. Och om familjehemmen. Om socialsekreterarna. Allt lidande och all kärlek. Om hårt arbete. Att vara socialsekreterare är inte ”bara ett jobb”.

2007 började jag arbeta inom socialtjänsten. Jag hade då arbetat ett antal år som journalist och blev enormt frustrerad när jag läste artiklar eller såg TV-inslag som på ett onyanserat sätt beskrev den verklighet jag mötte. En verklighet som ofta döljs bakom sekretess.

I min skönlitterära bok ”För barnets bästa” har jag försökt fånga familjehemsvårdens själ så som jag upplevt den.

För barnets bästa

För barnets bästa

En drabbande roman om en liten flicka och de vuxna i hennes närhet. Saga är bara sex månader gammal när hon omhändertas av socialtjänsten. En granne hittar henne i en barnvagn under en balkong, övergiven och undernärd.

Bara några våningar ovanför försöker hennes mamma begå självmord. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.