Arvid Zheng Norin debuterar med Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen)

Arvid Zheng Norin

Jag kommer från Boden och växte upp i en miljö där rövarhistorien var en prominent del av den lokala underhållningen, särskilt om man närmade sig ljugarbänken inne på Domus. Den ena historien var värre än den andra, och den tredje hade säkerligen varit med om något ännu värre än den fjärde. Det enda som höll samman berättelserna var att de var uppenbart påhittade, eller i vart fall kraftigt överdrivna, och att det började barka ganska tidigt.

Själv kom jag att fastna för lite mer raffinerade versioner av hitte-på, fantastiken. Allt ifrån Tolkien till Tove Jansson och säkerligen har jag mycket med mig därifrån. Nu har jag försökt gifta samman all denna galenskap i min debutroman Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen), som innehåller berättelsen om björnmästerskapet i stubbryckning, skräckhistorien om Mörkmården och Väderbiten, visan om vansinnesverket Barnajägarmyndigheten och mycket, mycket mer. Dröm dig gärna bort och tillbaka.

Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen)

Köldhorans sång (eller balladen om den vita viskningen)

Barnajägarmyndigheten i Alaska har fått problem. Vid de kraftiga temperaturfall som blivit allt vanligare i delstaten börjar barnajägarkittet fallera. Och då tekniken sviker står man där med bara nävarna i de björntätaste av marker. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.