Åsa Grogarn Sol debuterar med en bok om ihålig välfärd och meningsfullt liv

Åsa Grogarn Sol, sångerska och journalist, debuterar som författare. Foto: Malin Arnesson

”Du är en boll. En bra och fin boll, men samhället har inte längre någon plats för det som är runt. Det finns bara fyrkanter, och tyvärr passar en del inte in där. Du är nog en sådan människa.”

Så sa Försäkringskassans handläggare till mig. Jag var sjukskriven sedan länge för värk och ångest, och jag befann mig i fritt fall mellan myndigheterna.

Tack vare det hon sa insåg jag att så länge jag försökte passa in skulle jag bara fortsätta falla. 

Jag förstod att jag måste använda den lilla ork jag hade till att skriva om det som var viktigt, inte till att utkämpa meningslösa strider om en sjukpenning som jag ändå inte fick.

Boken tog flera år att få klar, och handlar om högkänslighet, stickning, naturen, välfärden och kalla bad – bland annat. För en människa är så mycket större än vad som ryms i de fyrkantiga hål där samhället kräver att hon ska passa in.

Och hur mödosamt det än var, så fick jag kraft av att skriva, förstod mig själv bättre och återfann balansen i mitt liv.

Den gåshudade vinterbadaren : en dokumentär med fotnoter

Den gåshudade vinterbadaren : en dokumentär med fotnoter

Att bada ute är NU. Hudens omedelbara kontakt med det friska, kyliga, blänkande flödet. Kroppens närvaro i vattnet. Omslutenheten, friheten, skönheten. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,