Anna Winther debuterar med Kärlek på ön

Anna Winther. Fotograf: Anja Ekström

Som liten hade jag livlig fantasi och drömde länge om att bli skådespelare för att få gestalta olika roller. Men jag insåg i gymnasiet att jag hade större talang inom det akademiska och utbildade mig så småningom till civilekonom. 

Efter många år med siffror började jag längta efter att få jobba med något mer kreativt. Inspirerad av en bekant inom filmbranschen försökte jag mig på ett filmmanus. Det var en märklig historia jag hittat på utan någon som helst koll på skrivtekniken som exempelvis den dramaturgiska kurvan eller gestaltning. Min bekant var dock snäll och läste tålmodigt igenom min första skapelse och var… inte imponerad. 

Men det gjorde inget, för jag hade hittat något att göra som jag tyckte var riktigt roligt. Så för att råda bot på mina bristande kunskaper anmälde jag mig till en skrivkurs våren 2018. När vi sålde familjens verksamhet 2020 fick jag möjlighet att slutföra det embryo jag påbörjat under skrivkursen och som nu efter många omskrivningar blivit min debutroman.

Kärlek på ön

Kärlek på ön

Sandra lever ensam i sin ex-pojkväns mammas lägenhet mitt i centrala Stockholm. På reklambyrån hunsas hon av sin lynniga chef och byråns krångligaste kund. När en akut vattenläcka tvingar henne att bosätta sig i sin mormors skruttiga gäststuga känns livet hopplöst. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL